Još jedan trijumf: „Lavovi” od zlata, Simić je svjetsko čudo!!!

“Lavovi” su više puta gubili četiri razlike, ali su opet na veliko srce i nestvaran karakter stigli do pobjede, najveće u istoriji našeg muškog rukometa!

Kakvo čudo u Debrecinu!

Ranjena Crna Gora, bez tri beka koja su odsutna zbog korone, bez Mirka Radovića koji se povrijedio protiv Sjeverne Makedonije, savladala je jednu od najboljih selekcija u Evropi, ekipu koja je prije dvije godine igrala polufinale, Sloveniju (33:32) i izborila plasman u glavnu fazu 15. Evropskog prvenstva!!!

“Lavovi” su više puta gubili četiri razlike, ali su opet na veliko srce i nestvaran karakter stigli do pobjede, najveće u istoriji našeg muškog rukometa, pišu “Vijesti”.

Nagrada je prava – Zoran Roganović i njegovi ratnici sele u Budmipeštu, gdje će igrati još četiri velika meča, vjerovatno protiv Francuske, Hrvatske, Islanda, možda i Mađarske ili Holandije…

U heroja je opet izrastao Nebojša Simić, koji je bio loš u 1. poluvremenu, ustupio mjesto Nikoli Matoviću, ali kada se vratio pokazao da je svjetska klasa.

U finišu je odbranio tri sedmerca i nekoliko zicera, ali su heroji svi – od nevjerovatnog Branka Vujovića, koji je dao osam golova i ko zna koliko asistencija, Nemanje Grbovića, 19-godišnjeg Radojice Čepića, koji je preuzimao odgovornost kada je bilo najteže, Boža Anđelića, Miloša Vujovića, ratnika u odbrani Vuka Lazovića, Nebojše Simovića, Rista Vujačića.

I, naravno, Zorana Roganovića i Draška Mrvaljevića, koji su ubijedili ove momke da vrijede i koji su imali petlju da u najtežim trenucima igraju napade sedam na šest.

I ovo nije kraj, jer ovi momci mogu mnogo i u glavnoj fazi. Miloš Božović, Stevan Vujović i Stefan Čavor bi mogli da se vrate nakon koronavirusa, a ostaje da se vidi ko bi mogao da bue pozvan umjesto povrihjeđenog Mirka Radovića. Logičan izbor je Fahrudin Melić.

CRNA GORA – SLOVENIJA 33:32 (16:19)

Debrecin – Dvorana „Feniks”. Gledalaca: 1.203. Sudije: Kurtagić i Vetervik (Švedska). Sedmerci: Crna Gora 4 (3), Slovenija 6 (3). Isključenja: Crna Gora 14, Slovenija 10 minuta. Crveni karton: Simović (Crna Gora) u 49. minutu (3X2).

Crna Gora: Matović (tri odbrane), Mijušković, N. SIMIĆ (tri odbrane i tri sedmerca), F. Vujović 1, LAZOVIĆ, ČEPIĆ 4, B. VUJOVIĆ 9, M. VUJOVIĆ 5 (3), Kaluđerović, Simović, Ševaljević 1, B. Simić, LASICA, Vujačić, ANĐELIĆ 5, Grbović 8.

Slovenija: BAZNIK (jedna odbrana), Kastelic 2 (devet odbrana), SKUBE 2, BLAGOTINŠEK 4, Henigman, MARGUČ 4, Janc, DOLENEC 6 (3), Poteko 1, CEHTE 1, KODRIN 6, Zarabec, Sokolić 1, MAKUC 3, MAČKOVŠEK 2, Suholežnik.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!