Majka ne želi da vidi sina koji je izvršio masakr u školi: Dječaka ubicu niko ne obilazi, rođaka mu samo odnijela stvari u bolnicu

“Ne može da se desi da ovaj dječak bude pušten. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen. Nije ništa tako jednostavno. Govorilo se mnogo o prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke? Dijete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih roditelja koji lijepo zarađuju, i to pokazuju sve procjene Centra za socijalni rad”, kazala je ministarka Darija Kisić

Dječak (13) koji je napravio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru već šest dana nalazi se na posebnom odeljenju u jednoj psihijatrijskoj ustanovi, a kako “Kurir” saznaje, njegova majka nijednom nije izrazila želju da ga vidi!

Dječak je 3. maja u školi koju je pohađao ubio osmoro svojih drugara i pripadnika obezbjeđenja D.V. (51), a ranio njih šestoro i nastavnicu istorije T. S. (54).

POD NADZOROM

“On je smješten u psihijatrijskoj ustanovi i o njemu vode računa ljekari koji svakodnevno prate njegovo stanje, a objekat je i pod nadzorom Uprave kriminalističke policije. Niko od njegove najbliže porodice nije nijednom došao da ga obiđe, niti je za to izrazi želju”, kaže izvor “Kurira” blizak dječakovoj porodici.

Kako saznaje “Kurir”, jedina osoba koja je došla u ustanovu zbog dječaka je bila njegova rođaka koja ga nije posjetila, već je samo došla i zaposlenima predala stvari za njega.

“Otac mu je u pritvoru pa nema mogućnost da ga vidi, a majka nijednom nije otišla, niti je pitala da ode kod njega”, kaže naš sagovornik “Kurira”.

Prema riječima izvora tog lista, najnoviji detalji masakra u školi koji je napravio jesu da je i on u dvorište izašao kroz prozor nakon što je provjerio da je sve pobio.

“On je, kad su se svi razbježali i ostali samo ubijeni, sa oružjem i rancem izašao kroz prozor u dvorište škole gdje je i uhapšen nekoliko minuta kasnije”, kaže izvor “Kurira” i dodaje:

“Izašao je napolje, pozvao policiju i bio na vezi sa operaterom 192 koji mu je sve vrijeme govorio kako da se ponaša dok ne dođe policija. Razgovarao je sa njim i davao mu instrukcije. “Dječak se sam i razoružao”.

Kako saznaje “Kurir”, dječak i dalje pita pita “da li mu se ljudi dive i da li je popularan”.

NEĆE BITI PUŠTEN

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić kazala je da su svi nakon tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar” imali instinktivnu potrebu da vide svoju djecu i svoju porodicu, svoje roditelje.

“Dječak je trenutno u zdravstvenoj ustanovi, na dječijoj psihijatriji. Svakodnevno smo u kontaktu sa porodicom dječaka. Kratak je vremenski period prošao od tragedije, i biće se dugo u kontaktu. I tako je u svakom pojedinačnom slučaju. Ne može da se desi da ovaj dječak bude pušten. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen. Nije ništa tako jednostavno. Govorilo se mnogo o prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke? Dijete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih roditelja koji lijepo zarađuju, i to pokazuju sve procjene Centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni prije dvije godine, zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavijestila policiju i po difoltu se odmah uključio Centar za socijalni rad i obavio nadzor. Kao što je dugo postojao niz okidača koji su doveli do ovoga, i procene vještaka različitih oblasti trajaće duži vremenski period”, rekla je Darija Kisić za televiziju K1.

Foto: Dječak ubica

Idi na VRH
error: Content is protected !!