Telefon Ane Volš otkrio nove detalje slučaja: Beograđanka imala planove za 4. januar sa misterioznim muškarcem

Taj muškarac je istražiteljima rekao da se viđao sa Anom Volš nekoliko mjeseci i da su zajedno proveli Badnje veče, navodi se prema dokumentima. Par je planirao da proslavi Novu godinu zajedno 4. januara, nakon što bi se Ana vratila iz Masačusetsa, pokazuju dokumenti

Ana Volš, Beograđanka koja je poslednji put viđena u januaru, a za njeno ubistvo je optužen suprug Brajan Vplš, imala je aferu sa muškarcem iz Vašingtona prije nego što je nestala, a sa njim je i provela Dan zahvalnosti u Irskoj, navode novi sudski dokumenti.

Taj muškarac je istražiteljima rekao da se viđao sa Anom Volš nekoliko mjeseci i da su zajedno proveli Badnje veče, navodi se prema dokumentima.

Par je planirao da proslavi Novu godinu zajedno 4. januara, nakon što bi se Ana vratila iz Masačusetsa, pokazuju dokumenti.

MISTERIOZNI MUŠKARAC NAJČEŠĆI KONTAKT U TELEFONU ANE VOLŠ

Taj muškarac je takođe bio najčešći kontakt na Aninom mobilnom telefonu, navode istražitelji, pozivajući se na telefonske zapise.

Dokumenti, koji uključuju naloge za pretres, izjave i druge podneske koje su sastavili istražitelji koji istražuju nestanak Beograđanke, objavljeni su prvi put manje od nedjelju dana nakon što je njen suprug izjavio da nije kriv za njen ubistvo.

Brajanu Volš je 27. aprila odbijen zahtev za kauciju i on je izjavio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret – ubistvo, zavaravanje policije i nepravilno prenošenje ljudskog tijela. Tužioci tvrde da je ubio svoju suprugu, a zatim uništio i sakrio telo.

Gdje se nalazi tijelo Ane Volš do danas je ostalo misterija.

NA ADRESU POLICIJE STIGAO UZNEMIRUJUĆI MEJL

Novi dokumenti u slučaju otkrivaju i da su istražitelji samo nekoliko dana nakon nestanka Ane primili e-poštu u kojoj piše: “Imamo je ovde sa nama.” Takođe, navodi se i kao da se Volš neće vratiti dok ne plati 127.000 dolara.

“Imamo navodnu Anu Volš ovde sa nama… Imali smo dogovor vrijedan 127.000 dolara, pogrešila je”, stajalo je u e-pošti koja je poslata sa gmail naloga “richardwalker9984”.

Takođe u poruci se nalazi: “Imamo je ovdje sa nama i ako ne plati novac nikada se neće vratiti, a znamo da su uključeni policija i FBI. Srećno u traženju nas.”

Novoobjavljeni sudski dokumenti takođe kažu da je prijateljica Ane Volš rekla istražiteljima da je njen brak sa Brajanom Volš bio “napet” i da je planirala da preseli svoju djecu u Vašington.

Ana Volš, koja je radila u firmi za nekretnine u Vašingtonu, navodno je provodila vrijeme u Masačusetsu, gdje su živeli njen suprug i djeca, i u Vašingtonu, gdje je imala kuću zbog posla, prema sudskim dokumentima.

Prijateljica Ane Volš je rekla istražiteljima da je ona navodno dala svom suprugu neku vrstu ultimatuma u vezi sa rješavanjem optužbi za prevare koje je imao zbog prodaje lažnih umjetničkih djela na internetu i da je Ana Volš željela da djeca budu sa njom.

Podsetimo, Brajan Volš je optužen da je 2018. godine prodavao lažne umjetnilke slike poznatog slikara.

ANINA SVEKRVA UNAJMILA PRIVATNOG DETEKTIVA DA JE PRATI

Tokom saslušanja u aprilu, pomoćni državni advokat je tvrdio da je u decembru 2022. godine “postalo očigledno da gospodin Volš sumnja da mu je supruga u aferi”, piše “Blic”.

“Često je posjećivao Instagram stranicu jednog od njenih muških prijatelja. I 26. decembra njegova je majka – s njegovim ulaskom i smernicama – angažovala privatnog istražitelja da nadgleda Anu Volš u Vašingtonu”, rekao je državni advokat u četvrtak.

Sa druge strane, advokatica Brajana Volša osporila je tu tvrdnju i rekla da nema “stvarno nikakvih dokaza” da je sumnjao da mu je supruga u aferi.

“Gospodin Volš nije imao pojma da mu je supruga u aferi sve dok to nije saznao tokom otkrivanja u ovom slučaju”, rekla je advokatica.

Podsjetimo, Ana Volš, majka troje djece, je nestala u noći 1. januara, nakon proslave Nove godine sa suprugom i zajedničkim prijateljem. Brajan Volš je ispričao policiji da mu je supruga rekla kako hitno mora na poslovni put. Ipak, nikada nije utvrđeno da se ona ukrcala na let za Vašington, kao ni da je otišla do aerodroma. Volš je isprva uhapšen zbog sumnje da ometa istragu, a zatim su ga istražitelji optužili za ubistvo supruge.

Foto: Ana i Brajan Volš (Instagram)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!