Vučić najavio: Hapšenje ubice Jelene Marjanović u roku od 48 sati

“Ono što mogu da kažem je da će ubica biti uhapšen u narednih 48 sati”, izjavio je Vučić u intervjuu “Kuriru”, odgovarajući na pitanje da li je upućen u istragu ubistva pjevačice

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ubica pjevačice Jelene Marjanović biti uhapšen u narednih 48 sati.

“Ono što mogu da kažem je da će ubica biti uhapšen u narednih 48 sati”, izjavio je Vučić u intervjuu “Kuriru”, odgovarajući na pitanje da li je upućen u istragu ubistva pjevačice.

“Blic” podsjeća de je Jelena Krsmanović ubijena u subotu, 2. aprila. Tijelo je pronađeno dan kasnije, na nasipu u Crvenki, nakon što je u subotu uveče policija krenula u potragu za njom kada je suprug Zoran Marjanović prijavio nestanak. On je tada rekao da je sa suprugom i ćerkicom krenuo u šetnju, a da se Jelena u jednom trenutku odvojila kako bi otišla na trčanje, nakon čega joj se izgubio trag.

Nalaz obdukcije u koji je “Blic” ekskluzivno imao uvid pokazao je da je pjevačica ubijena je sa devet udaraca bejzbol palicom ili jačim drvenim štapom. Međutim, oružje kojim je Jelena ubijena još nije pronađeno

Od dana kada je tijelo nađeno, tačnije već 20 dana, policija intenzivno radi na otkrivanju ubice zvijezde “Granda”.

Tokom istrage, i Jelenin muž Zoran je proveo 48 sati u policiji, nakon čega je pušten.

PRETRESENA KUĆA JAHOVIĆA

Inspektori su tokom pretresa provjeravali domet kamera kojima je kuća Jahovića obezbijeđena. Neke od kamera, kako se ispostavilo, gledaju direktno ka nasipu gdje je Jelenino tijelo pronađeno, zbog čega su odnijeli hard-disk na analizu

Policajci su juče oko podneva s nalogom za pretres ušli u domaćinstvo Jahovića koje se nalazi 300 metara od mjesta gdje je pronađeno tijelo pjevačice Granda Jelene Krsmanović Marjanović. Kako saznaje “Blic”, pored Senada, saslušan je i njegov otac Hasib.

Informativni razgovor koji je policija obavila sa Jahovićima je samo nastavak potrage za dokazima u slučaju ubistva pjevačice Granda, koji ni 19. dan nakon Jeleninog ubistva nema svoj epilog.

Inspektori su tokom pretresa provjeravali domet kamera kojima je kuća Jahovića obezbijeđena. Neke od kamera, kako se ispostavilo, gledaju direktno ka nasipu gdje je Jelenino tijelo pronađeno, zbog čega su odnijeli hard-disk na analizu.

Iz kuće su iznijeli i patike, otirač za cipele i kvaku, a specijalnim prahom testirali su i alate u radionici na tragove krvi i otiske prstiju.

“Sve su me ispitali. Gdje sam bila, šta sam radila, čime se bavimo… Rekla sam im da moj sin i muž nisu bili kod kuće taj dan kad je djevojka nestala jer rade do 20 sati”, ispričala je Senadova majka Gordana.

Policija je već dolazila na vrata Jahovića, i to samo tri dana nakon što je tijelo Jelene Krsmanović Marjanović pronađeno u kanalu, nedaleko od njihove kuće u Crvenki.

Kako su ispričale komšije, oni tada nisu bili kod kuće, pa je Senadovu majku ova nova posjeta iznenadila. Policajci su na njeno pitanje zašto su došli, odgovorili: „Ko ti je kriv kad nisi tada otvorila vrata“.

Oko 14.30 sati Senad i njegov otac su stigli u svoju kuću gdje su pretres privodili kraju. Jedan od inspektora je sjeo u njihov automobil, plavu „bubu”, i zajedno se odvezli u policiju kako bi bili saslušani.
Automobil je radi analize ostavljen na parkingu MUP-a.

Njihove komšije kažu da, iako su porodicu Jahović retko viđali, s njima nisu nikada imali problema.
“Povučeni su i fini ljudi. Mnogo rade. Viđamo ih jedino kad idu na posao. Imaju bravarsku radionicu sa nekoliko radnika”, pričaju komšije o Jahovićima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!