“Čujem jauke te jadne djece”: Zašto nisam vrištao da mu skrenem pažnju da puca na mene, možda bi se neko dijete spasilo!

“Počeo je da puca i na mog brata koji je izašao iz kuće, srećom prošao je nepobrijeđen iako je i prema njemu ispalio četiri metka”, potreseno govori Dragan čije izlaganje tek nakratko prekidaju poneki automobil i lokalni autobus “Laste” koji vozi kroz selo prema Smederevu

Ovakvog scenarija nema ni u najstrašnijim filmovima – govore nam mještani sela Dubona u kojem se tokom noći četvrtak na petak dogodio novi krvavi masakr u Srbiji. Pomahnitali 21-godišnjak Uroš Blažić hladnokrvno je ubio osmoro mladih ljudi između 15 i 25 godina, ranivši još njih 14 i to samo dva dana nakon što je dečak (13) u školi u Beogradu usmrtio osmoro djece i čuvara.

“Stvarno kao da smo prokleti, prije deset godina u obližnjem selu Ljubiša je ubio šest muškaraca, šest žena i dijete, a sada ovo”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Dragan Pavlović, čija se kuća nalazi svega 50 metara od dvije klupice, pored stabla lipe gdje je Uroš otvorio paljbu na okupljene prijatelje među kojima su bili policajac M.P. (22) i njegova sestra K.P. (19), kao i 25-godišnji D.T.

Nije im bilo spasa, ubijeni su na licu mjesta, a D.T. je izdahnuo na putu prema bolnici. Ostalih četvoro prijatelja je ranjeno i bore se za živote. Na ulici se i dalje vide tragovi krvi, pored klupe mnoštvo krvavih maramica. Prizor od kojeg vam tijelom prolaze trnci.

“Evo pogledajte gdje je to bilo”, pokazuje Dragan rukom prema krvavim klupama.

SLEDILA MI SE KRV U ŽILAMA

“Izašao sam iz kuće čim sam čuo pucnje, ali mislio sam da neko dijete baca petarde. Sledila mi se krv u žilama kad sam vidio šta se događa. Sve se dogodilo doslovno u nekoliko sekundi. Vidio sam Uroša da izlazi iz automobila pucajući. Čujem jauke te jadne djece… Ne mogu vam opisati kako je izgledao taj prizor. Gledate kako ih ubija, a ne možete ništa… Znate zbog čega se najviše kajem? Što nisam počeo da vičem da mu skrenem pažnju pa da počne da puca prema meni. Neka me i pogodio, samo da se neko od te djece spasilo” kazao je on.

Kako priča, prije nego što se vratio u “mercedes” došao je do djece i ispalio još metaka da ih dokrajči. Toliko je bio hladnokrvan.

“Počeo je da puca i na mog brata koji je izašao iz kuće, srećom prošao je nepovrijeđen iako je i prema njemu ispalio četiri metka”, potreseno govori Dragan čije izlaganje tek nakratko prekidaju poneki automobil i lokalni autobus “Laste” koji vozi kroz selo prema Smederevu.

“Mrtva djeca su ležala pored one klupe, brata mi je promašio sa pet metara”, rekao je Pavlović i dodao da poznaje ubicu Uroša i njegovu porodicu.

SVI SMO U ŠOKU

“Otac mu je oficir u Generalštabu, ima tamo veliki ugled, majka mu je medicinska sestra. Uroš je živio malo ovdje, malo u Beogradu, tamo ima stan. Bavi se poljoprivredom, prodajom voća. Ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da pobije svu tu djecu. Ko zna šta ga je navelo na ovo? Možda neka sekta? Ja ga nikad nisam vidio da pije i puši. Ne vjerujem i da se drogirao. Nije mi jasno, svi smo u šoku”, zaključio je Pavlović, još ne vjerujući da je svjedočio ovom krvoproliću.

Prije nego što je posijao smrt u ovom selu, Uroš Blažić je oduzeo živote petoro drugih mladih u obližnjem Malom Orašju, gdje je počeo svoj ubilački pohod, prenosi “Blic”.

Foto: Uroš Blažić (Instagram)

Idi na VRH
error: Content is protected !!