Suludi potez manijakalnog influensera: Srušio avion da bi sebi podigao popularnost, otkrio ga jedan detalj (VIDEO)

On nikada, zapravo, nije ni namjeravao da stigne do svog odredišta, već je planirao da se katapultira iz aviona tokom leta i snimiti sebe kako se spušta padobranom na zemlju, dok avion namjerno pušta da se sruši, kazalo je američko državno tužilaštvo

YouTuber koji je namjerno srušio mali avion kako bi dobio na popularnosti, izjasniće se krivim za ometanje federalne istrage jer je počistio mjesto nesreće i uklonio olupinu, kažu američki tužioci a prenosi BBC.

Trevor Jacob (29) objavio je snimak pada aviona na YouTube-u u decembru 2021. i kazao da se radilo o nesreći. Taj snimak je u međuvremenu pregledan više od 2,9 miliona puta.

Kasnije je priznao da je snimio video kao dio jednog sponzorskog ugovora.

Za svoje nedjelo bi mogao dobiti i do 20 godina zatvora.

29-godišnji pilot i padobranac pristao je da prizna krivicu za kazneno djelo uništavanja dokaza i prikrivanja kako bi omeo federalnu istragu, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Jacob je u novembru 2021. uzletio sa aerodroma Santa Barbara u Kaliforniji s kamerama postavljenim na avion. Sa sobom je ponio i padobran, ali i selfie štap.

On nikada, zapravo, nije ni namjeravao da stigne do svog odredišta, već je planirao da se katapultira iz aviona tokom leta i snimiti sebe kako se spušta padobranom na zemlju, dok avion namjerno pušta da se sruši, kazalo je američko državno tužilaštvo.

Avion se srušio u Nacionalnoj šumi Los Padres 35 minuta nakon polijetanja. Jacob je kasnije otišao do mjesta pada i snimio olupinu.

Neki gledaoci YouTubea posumnjali su da je pad aviona namjeran, jer su primijetili da je Jacob nosio padobran i nije pokušao da sigurno prizemljiti avion.

Jacob je prijavio nesreću Nacionalnom odboru za bezbjednost prometa, koji je rekao da je on odgovoran za očuvanje olupine. Ali, ovaj je tvrdio da nije znao tačnu lokaciju gdje se avion srušio.

Međutim znao je jer se kasnije vratio helikopterom i uklonio olupinu koju je kasnije uništio, stoji u saopštenju.

Jacob bi trebao da se pojavi pred sudom u sljedećim sedmicama.

Prošle godine oduzeta mu je pilotska dozvola.

Jacobov advokat nije želio da komentariše slučaj.

Foto: Trevor Jacob (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!