Uroš Blažić otkrio motive krvavog pira: “Mještani su stvarali zavjeru protiv mene, osjećao sam podsmijeh i ismijavanje”

Kako je ispričao, djeca su ga ismijavala jer je tamnije puti i nisu željeli da se druže sa njim. “Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol”, rekao je Blažić, koji je ubio osmoro ljudi, a ranio 15

Uroš Blažić (20), koji je izvršio krvavi pir u selima kod Mladenovca u kojem je ubio osmoro ljudi, a ranio 15, otkrio je šta je bio njegov motiv za ovaj monstruozni zločin. Kako saznaje “Blic”, on je pokušao da opravda masakr koji je počinio, tako što je tvrdio da je trpio nasilje još u osnovnoj školi, kao i da su ga mještani sela “ismijavali i pravili zavjeru protiv njega”.

Kako saznajemo, Uroš je ispričao detalje iz svog života i tako otkrio i potencijalni “motiv” za ovaj nezapamćeni zločin.

NA TAVANU KUĆE NAŠAO KALAŠNJIKOV?!

Blažić je, prema nezvaničnim informacijama “Blica”, počeo da puca 2021. godine, kada je na tavanu kuće pronašao kalašnjikov i pištolj!

On je povremeno išao u jednu streljanu, gdje je pucao uz nadzor zaposlenih. Ipak, to nije bilo sve – Blažić je vježbao pucanje u podrumu svoje kuće.

Kako je ispričao, u podrumu kuće pucao je iz pištolja u džak sa pijeskom. Njegov otac Radiša Blažić je potpukovnik Vojske Srbije, a uhapšen je prije dva dana.

Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija.

SRAMNO PRAVDAO MASAKR, TVRDIO DA SU GA MJEŠTANI ISMIJAVALI

Sa ubijenima nije bio u bliskim odnosima, što su potvrdili i mještani sela, koji su ispričali da su ga znali samo iz viđenja. Mještani, šokirani tragedijom, pokušali su da shvate zbog čega je Blažić napao svoje komšije, s obzirom na to da ni sa kim nije bio blizak.

Sa druge strane, on u svom svjedočenju tvrdi kako su ga mještani ismijavali.

“Osjećao sam podsmijeh, ruganje i ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene”, ispričao je Blažić.

Ispričao je i kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je “kriminalac”. On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Kako je ispričao, djeca su ga ismijavala jer je tamnije puti i nisu željeli da se druže sa njim.

“Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol”, rekao je Blažić, koji je ubio osmoro ljudi, a ranio 15.

Tokom svog iskaza, u kojem je pokušao da opravda monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio sa javnim ličnostima. On je ispričao kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima – Nikolom Đorđević, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osjećaju prema njemu.

PRED TUŽILAŠTVOM REKAO DA JE HTIO DA ZAPLAŠI SELO

Blažić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želio da “zaplaši selo”.

“Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta”, ispričao je ranije izvor “Blica”.

Podsejtimo, tokom večeri 4. maja, samo dan nakon velike tragedije i masovne pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Uroš Blažić je započeo svoj krvavi pir. On je prvo otišao u selo Malo Orašje, gde je ubio pet osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gdje je ubio još troje.

On je na putu između ova dva sela ranio i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara sjeverozapadno od Dubone, gdje mu se izgubio svaki trag. Nakon potrage koja je trajalo cijelu noć, on je uhapšen sjutradan oko 8 časova ujutru u selu Vinjište kod Kragujevca.

Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja, oteo je vozača i uz pretnje ga primorao da ga vozi.

Foto: Uroš Blažić (MUP Srbije)

Idi na VRH
error: Content is protected !!