Ulcinjanin Ali Ušaku (29) uhapšen zbog sumnje da je gliserom usmrtio ronioca

Nestanak dvadesetosmogodišnjeg ronioca prijavljen je juče, oko 13.40 časova, a njegovo tijelo sa vidljivim povredama u predjelu glave izvučeno je tri sata kasnije na spasilački čamac “SAR-1”

Ulcinjanin Ali Ušaku (29) uhapšen je večeras zbog sumnje da je dan ranije, vozeći gliser, u ulcinjskom akvatorijumu usmrtio godinu mlađeg ronioca A.S, saznaju “Vijesti”.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da Ulcinjanina terete da je počinio krivično djelo teško djelo protiv ugrožavanja javnog sabraćaja.

Isti sagovornik rekao je da su policijski inspektori, preduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti smrti dvadesetosmogodišnjaka, došli do sumnje da je Ušaku upravljao plovilom čiji propeler je usmrtio A.S.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici kvalifikovalo je krivično djelo kao teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, i proslijedilo ga u nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju, po čijem nalogu je A.U. lišen slobode”, kazao je sagovornik Vijesti.

Nestanak dvadesetosmogodišnjeg ronioca prijavljen je juče, oko 13.40 časova, a njegovo tijelo sa vidljivim povredama u predjelu glave izvučeno je tri sata kasnije na spasilački čamac “SAR-1”.

Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) je prijavljeno da je ronilac nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju.

UPSUL pomoću sistema za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja utvrđuje kretanje plovila na području na kom je stradao ronilac.

Nakon što je tijelo stradalog ronioca izvučeno iz vode, pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić, rekao je “Vijestima” da UPSUL pomoću sistema za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja utvrđuje kretanje plovila na području na kom je stradao ronilac.

Foto: Ilustracija (Fokuspress.com)

Idi na VRH
error: Content is protected !!