Sin Željka Mitrovića pobjegao s lica mesta, ali i sa presude

Jučerašnjem izricanju presude prisustvovao je Savo Bojanić, otac nastradale Andree, dok se sa druge strane Mitrović nije pojavio u sudu. Ipak, jednim dijelom, njegov potez i nije toliko iznenađujući ukoliko se uzme u obzir da je Mitrović i nakon udesa u Ustaničkoj ulici u Beogradu jula 2013. godine pobjegao sa lica mjesta

Andrea Bojanić (Foto: Printscreen)

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, osuđen je na 11 mjeseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a čak se nije udostojio ni da prisustvuje izricanju presuda za saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala 17-godišnja Andrea Bojanić. Ipak, piše portal nova.rs, ovo i ne bi trebalo da bude toliko iznenađujuće jer je Mitrović i nakon udesa pobegao sa lica mjesta, tako da je ovim potezom samo dodatno pojačao svoje negiranje krivice, što je i samom suđenju isticao govoreći da nije kriv.

Mlađi Mitrović je u ponovljenom postupku ponovo osuđen na istu kaznu, odnosno na kućni zatvor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana.

Jučerašnjem izricanju presude prisustvovao je Savo Bojanić, otac nastradale Andree, dok se sa druge strane Mitrović nije pojavio u sudu. Ipak, jednim dijelom, njegov potez i nije toliko iznenađujući ukoliko se uzme u obzir da je Mitrović i nakon udesa u Ustaničkoj ulici u Beogradu jula 2013. godine pobjegao sa lica mjesta.

Ipak, on se dva sata kasnije, u pratnji advokata i oca Željka, pojavio  u beogradskoj policiji, gdje mu je, posle saslušanja, određen pritvor u kome je proveo tri mjeseca.

Ovo bježanje u krajnoj presudi nije dobilo svoj epilog, jer je krivično djelo koje se na to odnosi – nepružanje pomoći, u međuvremenu zastarjelo. Ipak, ovo i nije tako iznenađujuće ukoliko se uzme u obzir da je sudski postupak trajao čak sedam godina.

Inače, prvostepenom presudom koja je izrečena jula 2019. godine, tačno šest godina od nesreće, Mitrović je osuđen za dva djela. Njemu je tada izrečeno 11 mjeseci kućnog zatvora zbog teškog dela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i još pola godine zbog nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

U međuvremenu, nastupila je potpuna zastarjelost za drugo krivično djelo, jer zastarjelost nastupa nakon 6 godina, što je bilo tačno u trenutku prvostepene presude.

Taj slučaj od samog početka izaziva brojne kontroverze u javnosti. Prije svega, često je apostrofirano da presuda Mitrovićevom sinu nije adekvatna, odnosno da je manja jer je reč o nasljedniku vlasnika televizije Pink.

Sa druge strane, vještačenjem je utvrđeno da je Aleksandar Mitrović vozio brzinom većom od dozvoljene, odnosno 80 kilometara na čas, da je na Andreu Bojanić naletio u trenutku kada je ona prelazila ulicu na crveno. Od siline udarca, djevojku je odbacio 29 metara i bez zaustavljanja pobjegao sa lica mjesta. Andrea je preminula na licu mjesta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!