Đoković izgubio slučaj protiv Australije, slijedi deportacija: Jako sam razočaran, treba mi vremena za dodatni komentar

Đokoviću prijeti i zabrana ulaska u Australiju od tri godine. Odluka o deportaciji to podrazumijeva, ali može biti razmatrano njeno ukidanje u posebnim slučajevima

Savezni sud Australije odbacio je žalbu Novaka Đokovića na ukidanje vize.

To znači da najboljem teniseru svijeta slijedi deportacija iz te države i da neće braniti titulu na Australijan openu.

Odluka tročlanog vijeća bila je jednoglasna, saopšteno je vrhovni sudija Džejms Alsop jutros nešto prije osam časova po srednjoevropskom vremenu. U vijeću sudija su bili i Entoni Besanko i Dejvid O’Kalahan.

Đokoviću prijeti i zabrana ulaska u Australiju od tri godine. Odluka o deportaciji to podrazumijeva, ali može biti razmatrano njeno ukidanje u posebnim slučajevima.

To vjerovatno znači da rekorder i devet puta prvak Ozi opena neće napasti 10. titulu. Đoković će na proljeće napuniti 35 godina, nakon isteka zabrane imaće skoro 38, prenosi “Vijesti”.

Ukoliko, nakon svega, uopšte Đoković i bude više želio da igra na tlu Australije!

Pisani razlozi ovakve odluke će biti saopšteni u narednim danima.

Srpski teniser obratio se kratko preko svojih advokata.

“Jako sam razočaran odlukom. Uzeću neko vrijeme za odmor i oporavak prije nego što dam neki dodatan komentar na ovu temu”, poručio je Đoković.

Potom dodao: “Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedjelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir, koji volim! Poželio bih igračima, zvaničnicima turnira, volonterima i navijačima sve najbolje”.

“Na kraju, želio bih da se zahvalim porodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima na kontinuiranoj podršci. Bili ste mi veliki izvor snage. Naravno da poštujem odluke suda i da ću sarađivati sa graničnom policijom oko mog napuštanja Australije”.

Foto: Instagram

Idi na VRH
error: Content is protected !!