Đoković priznao: Zaražen sam davao intervju, bila je to greška

Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osjetio sam obavezu da to odradim, nisam želio da iznevjerim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me fotografisali. Odmah poslije toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu

Novak Đoković se oglasio i u saopštenju za javnost priznao da je sa pozitivnim testom na koronavirus dao intervju za francuski “L’ekip”, 18. decembra, dva dana nakon što je dobio nalaz da je zaražen.

“Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na kovid 19. Mada nisam imao simptome 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sljedećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade djeci. Prije odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osjećao sam se dobro, a obavještenje o pozitivnom rezultatau PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja”, stoji između ostalog u saopštenju.

“Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema L’ekipu. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osjetio sam obavezu da to odradim, nisam želio da iznevjerim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me fotografisali. Odmah poslije toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu”.

Takođe, priznao je da je napravljena greška u putnoj deklaraciji, te da u dokument nije uneseno da je prije dolaska u Australiju boravio u Španiji.

Ta greška je pod istragom australijskih vlasti,

“Što se tiče detalja oko putne deklaracije nju je popunio moj tim, u moje ime, kao što sam već rekao imigracionim službenicima po dolasku u Australiju. Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku, označio je pogrešnu stavku o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i svakako ne namjerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije kako bi se to pitanje razjasnilo i riješilo”.


Đoković je zaključio da je ovim javnim istupom samo želio da pojasni šta se zaista događalo, poručivši da se više neće oglašavati iz poštovanja prema australijskim vlastima i procesu koji je i dalje u toku.

“Uvijek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu. Ovo je turnir voljen od strane igrača i navijača, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom svijeta. Samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svijetu i igram pred jednom od najboljih publika na svijetu“, zaključio je.

Ministar za imigracije Aleks Houk još ima mogućnost da donese odluku da Đokoviću zabrani boravak u Australiji.

Izvor: Vijesti

Idi na VRH
error: Content is protected !!