Podgoričanka otela državljanina Australije i tražila 11.000 eura za otkup?

Pošto su neko vrijeme boravili u stanu, ona je, sumnja se, izašla iz stana i zaključala Poturaka unutra. “Nakon što je shvatio da se M. P. neće vratiti, te da je zaključan, on je nju kontaktirao putem telefona. M. P. je, sumnja se, prilikom telefonskog razgovora od F. P. zahtijevala da joj preda 11.000 eura jer će u suprotnom reći njegovoj supruzi i policiji da ju je on silovao”, saopšteno je iz UP

Podgoričanka Milica Popović (37) uhapšena je zbog sumnje da je otelala državljanina Australije Feha Poturka (58), piše portal vijesti.me.

Prema saznanjima “Vijesti”, ona je u tužilaštvu negirala da je otela Poturaka.

Njoj je nakon saslušanja određen pritvor do 72 sata.

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), Poturak je otet juče i oslobođen istog dana.

Kako se navodi, Popović je upoznala Poturaka tako što mu je prije neki dan prišla u jednoj radnji.

“On je nju svojim vozilom prevezao do kuće, a ona ga je na dan otmice pozvala telefonom da se vide. Potom je, sumnja se, došla do stana u kojem on boravi, u centru Podgorice, odakle se zatim sa njim, upravljajući njegovim vozilom ‘VW golf VII”, odvezla do stana, u Bulevaru Džordža Vašingtona, koji ona iznajmljuje”, saopštila je policija.

Pošto su neko vrijeme boravili u stanu, ona je, sumnja se, izašla iz stana i zaključala Poturaka unutra.

“Nakon što je shvatio da se M. P. neće vratiti, te da je zaključan, on je nju kontaktirao putem telefona. M. P. je, sumnja se, prilikom telefonskog razgovora od F. P. zahtijevala da joj preda 11.000 eura jer će u suprotnom reći njegovoj supruzi i policiji da ju je on silovao”, saopšteno je iz UP.

Pronađeno je i vozilo “VW golf VII”, inostranih tablica, koje je Popović oduzela od državljanina Australije, kao vid dodatnog pritiska na Poturaka da joj preda 11.000 eura koje je od njega prethodno tražila kako bi ga oslobodila. Do primopredaje novca nije došlo.

“M. P. je takođe, kako se sumnja, angažovala šlep službu da vozilo ‘VW golf VII’, u vlasništvu F. P, prebaci na drugu lokaciju, na periferiju grada, pod izgovorom da je polomila ključ i da vozilo treba da prebaci do majstora. Ona je o tome, sumnja se, obavijestila F. P, u namjeri da izvrši dodatni pritisak na njega kako bi joj dao novac. F. P. je, nakon razgovora sa M.P, počeo da doziva u pomoć i jedan građanin ga je čuo nakon čega je obavijestio CB Podgorica kazavši da se jedno lice nalazi zaključano u jednom stanu, da ne zna tačno koji je to stan odnosno lokacija, ali da mu je to lice reklo da sa prozora vidi Hram Hristovog vaskrsenja”.

Policija je brzo pronašla stan u kojem je Poturak bio zaključan i oslobodila ga.

“Ubrzo su identifikovali i pronašli M. P. koju su lišili slobode. Takođe je pronađeno i vlasniku vraćeno pomenuto vozilo”, saopšteno je iz policije.

Branilac Popovićeve, advokat Velibor Marković, ocijenio je da su navodi krivične prijave tendenciozni i netačni.

“A u stvari se radi o očiglednom banalnom nesporazumu, koji je poslije predstavljen kao navodna otmica, o čemu nema govora. Prije svega, ne radi se o osobama koje su se upoznale neposredno prije toga, tog dana, već iz iskaza i okrivljene i oštećenog nesporno proizilazi da se oni poznaju od ranije, da su se više puta čuli, sretali i izlazili i on je kao njen prijatelj boravio u njenom stanu. Ali, ponavljam, prijateljski, bez ikavih drugih odnosa”, kazao je Marković.

Advokat je dodao da se u prijavi netačni navodi da se radi o bilo kakvoj otmici.

“Što je sinoć razjašnjeno i iskazom okrivljene i iskazom oštećenog. Radi se o tome da je oštećena, kada je izašla iz stana da bi se, po njenoj tvrdnji, vidjela sa nekim ko joj je davao novac pod kamatu, mahinalno zaključala vrata, ali je poslije toga u više navrata zvala oštećenog koji je ostao u stanu da mu kaže da se vraća za pet, deset minuta”.

Marković tvrdi da je Poturak u svom iskazu naveo da ga je okrivljena više puta zvala i da nijednom nije rekla da se neće vratiti ili da je stan zaključala namjerno.

“Niti mu je ijednom rekla da je uslov da otkjuča stan taj da joj on da novac. Naprotiv, oštećeni je zjavio da je iz razgovora sa njom zaključio da je uplašena, da je neko maltretira. Rekao je da je čak i čuo glas tog lica i osjetio njenu brigu u smislu da što prije hoće da se vrati u stan. Na kraju je, na moja direktna pitanja, izjavio da ne smatra da je bio otet, da to nije smatrao ni u tom trenutku, već da je očigledno bio u stanju panike jer je klaustrofobičan, pa je iz tih razloga zvao policiju, misleći da ga je okrivljena namjerno zaključala, iako je, ponavljam, ona to uradila mahinalno dok je izlazila iz stana”, kazao je Marković.

Advokat ističe da je Popović, dok je razgovarala sa osobom koja joj daje novac pod kamatu, stalno pozivala Poturaka i da je odgovorila na više njegovih poziva, govoreći mu da se vraća u stan.

“Dakle, po meni jedna malo i smiješna situacija predstavljena je kao navodna otmica, o čemu nema govora, niti su to sinoć potvrdili bilo okrivljena, bilo ostećeni”, kazao je advokat.

Marković tvrdi da njegova branjenica nije uslovljavala Poturaka tražeći mu novac.

“On je njoj i ranije pomagao, a kada se nalazila sa ovim kojem duguje novac, u jednom trenutku je rekla da joj trebaju pare jer hoće da je ubije. Oštećeni je rekao da je vrlo vjerovatno da je policiju zvao zato što se prepao, jer pati od klaustrofobije i jer je čuo da njoj prijete, a nije znao o čemu se radi. Rekao je da je bio u stanju panike, izvinio joj se, nije postavio odštetni zahtjev i nije se pridružio krivičnom gonjenju. Rekao je i da ga je zvala više puta jer je brinula za njega, ali da je vidio da je neko zadržava i ne dozvoljava joj da se vrati”, kazao je Marković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!