Objavljen novi snimak Mateja, potreseni prijatelj tvrdi: “Konstantno nas uznemiravaju” (VIDEO)

Srpski mediji javljaju i da je signal mobilnog telefona mladog Splićanina posljednji put uhvaćen na Sava promenadi, na mjestu za koje istražitelji vjeruju da je upao ili ušao u rijeku Savu.

U utorak naveče je u srpskim medijima procurio novi snimak s nadzorne kamere koja je zabilježile posljednje trenutke Mateja Periša prije nego što je misteriozno nestao u Beogradu.

Nadzorna kamera snimila je Mateja 31. decembra u 1.44 sati kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu. Sličan snimak objavljen je nekoliko dana nakon Matejeva nestanka, a na njemu smo mogli vidjeti jedno društvo kako prolazi ulicom, dok se u pozadini Matej trčeći ih zaobilazi.

Snimak je večeras objavljen na YouTubeu zapravo je pogled iz drugog ugla na tu situaciju. Matej trči ulicom, laganim ritmom, i ništa ne sugeriše da neko juri za njim ili da se nalazi u opasnosti.

Na vještačenju snimak plivača iz Save

Istovremeno, snimak muškarca koji pliva Savom proslijeđen je na vještačenje kako bi se utvrdila autentičnost i eventualno otkrio identitet osobe koja se na snimku nalazi. Nakon što se spomenuti video pojavio u javnosti počela se nagađanja da se radi upravo o nestalom Splićaninu, no njegov je otac Nenad Periš to demantovao.

Potraga za Matejem nastavljena je i danas pretragom korita Save, ali i priobalja. I dalje se koristi sonar, dok ronioci danas zbog loših vremenskih prilika nisu mogli zaroniti.

Srpski mediji javljaju i da je signal mobilnog telefona mladog Splićanina posljednji put uhvaćen na Sava promenadi, na mjestu za koje istražitelji vjeruju da je upao ili ušao u rijeku Savu.

– Taj signal je uhvatilo nekoliko baznih stanica pa je na osnovu analiza smanjen opseg potrage. Naravno, samo ako je uređaj bio kod njega. U ovom trenutku se to ne zna. Uređaj nije pronađen, navode ljudi bliski istrazi za Blic.

Matejev prijatelj: ‘Konstantno nas uznemiravaju’

Redakciji Blica mailom se javio i jedan od Matejevih prijatelja.

– Prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje – ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju, stoji u reagovanju.

Tvrdi i da dobivaju poruke neprimjerenog sadržaja sve otkako je počela potraga za njihovim prijateljem.

– Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča, napisao je mladić.

Ističe i da svi oni pokušavaju biti maksimalna podrška Matejevoj obitelji i istražiteljima koji rade na njegovom pronalasku. Dodaje i kako vjeruje da će Matej biti pronađen.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji 31. decembra nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u srbijansku prijestolnicu. Posljednji put je viđen u noćnom klubu “Gotik”, prenosi Jutarnji list. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!