Slučajni susret sa hirurgom mu promijenio život: “Buljili su u mene, imao sam samo jedno rješenje”

50-godišnjem muškarcu nos je bio toliko deformisan da posle nekog vremena više nije mogao normalno da diše, a ni da jede. Da situacija po njega bude još gora, izgledalo je kao da ima mali penis na glavi

Konrado Estrada, građevinski radnik iz Njujorka, morao je da nosi masku za lice i puno prije pandemije. Naime, 50-godišnjem muškarcu nos je bio toliko deformisan da posle nekog vremena više nije mogao normalno da diše, a ni da jede. Da situacija po njega bude još gora, izgledalo je kao da ima mali penis na glavi.

“Ljudi su buljili u mene, a deca su ispitivala majke šta mi se dogodilo”, rekao je on.

Međutim, Estradi se sreća napokon nasmješila zahvaljujući slučajnom susretu s plastičnim hirurgom, dr Tomasom Romom, direktorom facijalne plastične, rekonstruktivne hirurgije u bolnici Lenoks Hil.

Naime, prije pet mjeseci Estrada je s ekipom molera došao u Romov dom, a hirurg je, tvrdi, čim ga ugledao osjetio entuzijazam.

“Estradin slučaj je bio težak. Nos mu je bio upaljen. I to bi se samo pogoršavalo vremenom”, prokomentarisao je Romo Estradin nos.

Estrada je, ispostavilo se, bolovao od rinofime, upalne dermatološke bolesti, čiji su uzroci nepoznati.

Lekari, koje je Estrada posjećivao šest godina, nisu mogli da mu pomognu i jedino rješenje je bila operacija, prenosi objektiv.rs.

“To mu je sigurno uticalo na život, odnose, posao, samopouzdanje”, rekao je dr Romo.

“Ugledao me je, zagrlio i rekao: ‘Ja ću ti pomoći’”, rekao je Estrada o Romu, koji i inače radi pro bono putem svoje fondacije koja deci s deformitetima lica daje priliku za srećniju budućnost.

Estrada je kroz nekoliko dana operisan, a nakon mjesec dana se vratio na posao.

“Samopouzdana osoba je bolja i produktivnija osoba”, rekao je Romo, dok je Estrada zaključio da je Romo “anđeo kog mu je sam Bog poslao”.

Foto: Instagram/drthomasromo

Idi na VRH
error: Content is protected !!