Bečić: Sa zadovoljstvom ću predložiti da Pećanac dobije crnogorsko državljanstvo ukoliko ga želi

Podsjetimo, nekadašnja filmska diva SFRJ Vesna Pećanac slikana je u narodnoj kuhinji, a niko, verovatno, ne bi ni bio svjestan ove činjenice da patrijarh Porfirije nije posjetio kuhinju Vjerskog dobrovoljnog starateljstva u Beogradu, pa je na fotografijama s tog događaja osvanula i čuvena glumica

Predsjednik crnogorskog parlamenta, Aleksa Bečić izjavio je da će predložiti da glumica Vesna Pećanac dobije crnogorsko državljanstvo.

“Sa osobitim zadovoljstvom ću predložiti da Vesna Pećanac, istaknuta glumica i supruga proslavljenog reditelja Živka Nikolića, dobije crnogorsko državljanstvo, ako to gospođa Pećanac želi”, kazao je Bečić.

On je dodao da umjetnici koji su opleminjivali živote brojnih generacija iz Crne Gore i regiona zaslužuju dostojanstven život.

“Umjetnici koji su svojim darom oplemenjivali i činili ljepšim živote brojnih generacija iz Crne Gore i regiona zaslužuju dostojanstven život i poseban odnos naše države, čije ime su proslavili daleko van naših granica”, napisao je Bečić na svom Tviter profilu.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević uputio je ranije danas Bečiću inicijativu za prijem Pećanac u crnogorsko državljanstvo, pišu Vijesti.

Podsjetimo, nekadašnja filmska diva SFRJ Vesna Pećanac slikana je u narodnoj kuhinji, a niko, verovatno, ne bi ni bio svjestan ove činjenice da patrijarh Porfirije nije posjetio kuhinju Vjerskog dobrovoljnog starateljstva u Beogradu, pa je na fotografijama s tog događaja osvanula i čuvena glumica.

Kako piše B92.net, tako se saznalo da je supruga kultnog reditelja Živka Nikolića, koja je tokom karijere ostvarila brojne uloge u najznačajnijim filmovima jugoslovenske kinematografije, danas došla u situaciju da se hrani u humanitarnoj menzi.

Foto: Twitter

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!