Džemaludin Harba, član „Kuće slavnih“, dobio Nagradu za životno djelo – ponos Bosne i Hercegovine (VIDEO)

Za mene je bila velika čast da dobijem takvo priznanje nakon 40 godina bavljenja fudbalom i zbog svog doprinosa američkom fudbalu. Amerikanci i te kako gaje tu tradiciju prepoznavanja. Na ceremoniji bio je prisutan i Ivica Mišić, član BH misije u Njujorku, kazao je Herba

Foto: Printscreen

Gosti novog izdanja “As exkluziva sa Muhamedom Bikićem” na TV Alfa bili su Džemaludin Harba, nekadašnji fudbaler i član “Kuće slavnih”, i doajen bh novinarstva Mirsad Ibrić, koji je čuvenom bosanskohercegovačkom i američkom stomatologu u emisiji uručio Nagradu za životno djelo – ponos Bosne i Hercegovine.

“Rođen sam u Sarajevu gdje sam igrao fudbal u tri gradska kluba do 1973. godine kada sam dobio poziv u Ameriku da potpišem profesionalni ugovor. Nakon profesionalne karijere završio sam stomatologiju, a inače sam bio medicinski tehničar”, kazao je Harba. 

Herba je 2015. godine kao jedini s naših prostora i jedan od rijetkih Evropljana postao član „Kuće slavnih“, piše “Avaz”,

“Za mene je bila velika čast da dobijem takvo priznanje nakon 40 godina bavljenja fudbalom i zbog svog doprinosa američkom fudbalu. Amerikanci i te kako gaje tu tradiciju prepoznavanja. Na ceremoniji bio je prisutan i Ivica Mišić, član BH misije u Njujorku”, kazao je Herba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!