Čkalja i Dragica su živjeli u namještenoj sobi, a tri mjeseca nakon vjenčanja kupio joj je prsten od 50 dinara

Društvo je bilo raspoloženo. Dosjetke i šale pljuštale su svakog trenutka. Oni koju su poslom dolazili zastajkivali su misleći da se snima neki film. Zadirkivanja na račun jednog smiješnog, mršavog, vižljastog čovjeka postajala su sve žešća. “Ma nema govora, ona sigurno neće doći! U posljednjem trenutku se predomislila”, rekao je Ljubiša Bačić, dok se na to nadovezao Dragutin Dobračin, blizak prijatelj Čkalje. “A što i da dođe, kada ima platu četiri i po hiljadarke! A naš mladoženja svega tri”, uzviknuo je kum glumca

Jedan od mnogima omiljenih glumaca, Miodrag Petrović Čkalja, sa svojom jedinom ljubavi Dragicom vjenčao se na skromnoj proslavi, a njihova priča oduševljava i mlađe generacije.

Ljubavna priča Petrovića počinje davne 1948. godine, na proljeće, kada su se vjenčali u tadašnjoj zgradi Doma kulture “Božidar Adžija”, gdje se nalazio Narodni odbor Opštine Vračar. Pravi proljećni dan, grupa glumaca sa Radio-drame gdje se nalazio Čkalja, Nikola Smederevac, kao i poznati komičar Jovan Geco, iskoristili su kako bi krunisali jednu ljubav, piše “Blic”.

“Društvo je bilo raspoloženo. Dosjetke i šale pljuštale su svakog trenutka. Oni koju su poslom dolazili zastajkivali su misleći da se snima neki film. Zadirkivanja na račun jednog smiješnog, mršavog, vižljastog čovjeka postajala su sve žešća. ‘Ma nema govora, ona sigurno neće doći! U posljednjem trenutku se predomislila’”, rekao je Ljubiša Bačić, dok se na to nadovezao Dragutin Dobračin, blizak prijatelj Čkalje.

Foto: Printscreen

“A što i da dođe, kada ima platu četiri i po hiljadarke! A naš mladoženja svega tri”, uzviknuo je kum glumca.

Međutim u tom trenutku se Dragica pojavila na vratima u crnoj kecelji. Zadihana je trčala ka grupi ljudi.

“Pa gdje si, Dragice? Ovi ovde mi izvadiše ‘dušnik na pamuk’”, rekao je Čkalja, koji se tog dana oženio.

Svadba je bila mala, u krugu najbližih prijatelja u jednoj kafani. Nekoliko godina poslije vjenčanja rodio se sin, kome su nadjenuli ime Čedomir.

Dragica je svojevremeno medijima otkrila da su sve komšije voljele Čkalju.

“Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u rukama. Poslije tri meseca, Čkalja mi je donio prsten. Kupio ga je za pedeset dinara kod ‘Gramaga’. Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u namještenoj sobi, u Nebojšinoj ulici. Od tada do danas selili smo se pet puta. Za svaki novi komšiluk Čkalja je predstavljao pravu atrakciju. U bilo koje vrijeme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom”, iskreno je u jednom intervju ispričala Dragica.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!