Abazović se izvinio: Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi. Crna Gora smo svi zajedno

Abazović je u objavi na Facebook stranici Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao kako je nakon 5. septembra ostao “gorak ukus“ i da su “povrijeđena osjećanja Cetinjana“

Potpredsjednik crnogorske Vlade zadužen za koordinaciju službi bezbjednosti Dritan Abazović izvinio se u svoje ime građanima Cetinja zbog događaja na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Dodaje se da je poručio da “Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi“, prenosi Tanjug.

Abazović je u objavi na Facebook stranici Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao kako je nakon 5. septembra ostao “gorak ukus“ i da su “povrijeđena osjećanja Cetinjana“.

“Žao mi je i izvinjavam se u svoje ime. Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi. Crna Gora smo svi zajedno. Moramo iznalaziti rješenja i sačuvati Crnu Goru“, napisao je Abazović, prenosi Al Jazeera.

Na Cetinju su tokom dva dana, 4. i 5. septembra, održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorskko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija u Cetinjskom manastiru, putevi su bili blokirani barikadama, ali on je na Cetinje, zajedno s patrijarhom SPC-a Porfirijem, dovezen helikopterom.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!