Vlada odlučila: Cetinjski manastir u rukama države

“Vlada Crne Gore je dana 13. septembra, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, odlučila o informaciji Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa vezano za nepokretnosti iz LN broj 915 KO Cetinje I, koji je dostavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja”, piše u dopisu

Vlada Crne Gore donijela je odluku po kojoj je zabranjeno otuđenje i opterećenje svih objekata i parcela koje koristi Cetinjski manastir.

Ta odluka je već zabilježena u listu nepokretnosti.

Osim toga, Vlada je Upravi za katastar i državnu imovinu naložila da bez odlaganja sprovedu odluku donijetu 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umjesto Prijestonice upiše državu.

Takođe, naloženo im je da u listu nepokretnosti unesu zabilježbu otuđenja i opterećenja.

“Vlada Crne Gore je dana 13. septembra, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, odlučila o informaciji Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa vezano za nepokretnosti iz LN broj 915 KO Cetinje I, koji je dostavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja”, piše u dopisu.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u “G” listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje, i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promjene upisa u katastarskom operatu. Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način što će umjesto Prijestonice Cetinje kao nosioca prava svojine vratiti upis na Državu Crnu Goru shodno rješenju Uprave za nekretnine Podgorica – Područna jedinica Cetinje od 24. 11. 2005, pri čemu se navedenim upisom ne dira u prava upisanog titulara korišćenja”, navodi se u dopisu koji je direktoru Uprave Koči Đurišiću, uputila generalna sekratarka Vlade Žana Praščević Milačić.

Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za “vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve”, prenosi rtcg.me.

Foto: Wikipedia

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!