Đukanović u Plavu: Potrebne su ozbiljne reforme ukoliko želimo da povratimo povjerenje građana

Đukanović je, kako se saopšteno, istakao značaj očuvanja koncepta Crne Gore kao građanske države, istakavši da multietnički sastav crnogorskog društva ne ostavlja ozbiljnim političkim subjektima uopšte prostor za razmišljanje o alternativi

“Pred nama je partijski zadatak da obavimo ozbiljne reforme ukoliko želimo da povratimo povjerenje građana, a na to nas, prije svega, navodi osjećaj odgovornosti za ono što smo do sada stvorili i za ono što treba nastaviti, produžiti i dograditi u budućem ekonomskom, demokratskom i proevropskom razvoju Crne Gore”.

To je kazao predsjednik DPS-a Milo Đukanović u Plavu, gdje je održana 9. Opštinska izborna konferencija.

Đukanović je, kako se saopšteno, istakao značaj očuvanja koncepta Crne Gore kao građanske države, istakavši da multietnički sastav crnogorskog društva ne ostavlja ozbiljnim političkim subjektima uopšte prostor za razmišljanje o alternativi.

Potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević kazao je da “Crna Gora prolazi možda i najteža iskušenja u svojoj novijoj istoriji, a to vrijeme zahtijeva odgovoran odnos”.

“DPS kao državotvorna partija koja je prevazišla brojne izazove u prošlosti ima zadatak da danas sačuva sve vrijednosti koje su teško izgrađivane, a tiču se očuvanja najvećih civilizacijskih dometa, a to su multikulturalizam, međunacionalni i međureligijski sklad, građanski koncept društva i mir na ovim prostorima. Narušavanje ovih dometa je sve što je proteklih godinu dana bio zadatak koji je aktuelna vlast sprovodila, pa su tako pred nama nametnuli izazov da se ponovo borimo za vjekovima izgrađivane vrijednosti“, poručio je Dizdarević.

Predsjednica Opštinskog odbora DPS Plav Eldana Canović Čekić okarakterisala je trenutnu političku situaciju i ljude koji vode državu krizom ljudskosti, festivalom gluposti i osvetom tridesetogodišnjih ponavljača.

„Mi ne želimo da nas vode oni koji ne znaju da rade svoj posao, a DPS je dokazao da zajedno sa svojim tradicionalnim partnerima može i umije i da zna pravi put. Naš cilj je da se vratimo na pravi put i da usmjerimo našu državu ka evropskim vrijednostima“, kazala je Canović Čekić.

Predsjednik Savjeta mladih DPS Plav Sead Jasavić je rekao da mu je jedan od glavnih motiva za političko angažovanje želja da lično doprinese stvaranju bolje i prosperitetnije budućnosti kako u Plavu, tako i u čitavoj Crnoj Gori.

„Moja želja je da Savjet mladih bude što kreativniji i brojniji, a to je ostvarljivo kroz zajedničku saradnju i podršku, snagom volje, i ambicioznošću svih članova naše partije“, rekao je Jasavić.

Na konferenciji je saopšteno da period od godinu dana koji je za nama je iskorišćen da se transformiše partijski sistem u gotovo svim opštinskim odborima. Takođe, konstatovano je da su Plavljani sa svojom dijasporom uvijek znali da čuvaju vrijednosti multinacionalne i građanske Crne Gore, da su posvećeno i bezrezervno podržali obnavljanje nezavisnosti i uvijek ponosno čuvali sve tekovine sopstvene i ukupne istorije naše države.

Konferenciji su, saopštio je DPS Plav, prisustvovali i generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović, član Predsjedništva Draško Došljak, poslanica Lidija Kljajić, koordinator ispred Izvršnog odbora Admir Zejnelagić, članovi Glavnog odbora iz te opštine, predsjednik Opštine i predsjednik Opštinskog odbora SD Nihad Canović, predstavnici partija koalicionih partnera i brojni gosti.

Idi na VRH

error: Content is protected !!