U Americi poginuo Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke

„Kako sam saznao, Pavlović je svojim vozilom podletio pod kamion koji je ispred njega naglo zakočio“, rekao je za N1 advokat Duško Tomić, prijatelj i saradnik Slobodana Pavlovića

Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u Americi, potvrđeno je za N1.

„Kako sam saznao, Pavlović je svojim vozilom podletio pod kamion koji je ispred njega naglo zakočio“, rekao je za N1 advokat Duško Tomić, prijatelj i saradnik Slobodana Pavlovića.

Nesreća se dogodila u Čikagu.

Slobodan Pavlović (Foto: Printscreen/BN TV)

Pavlović je rođen u Popovima kod Bijeljine, a u SAD je otišao sredinom 60-tih godina prošlog vijeka. U rodnim Popovima je 1990. podigao spomenik Knezu Ivi od Semberije, a 1991. je postavio temelje za izgradnju Pavlovića mosta, koji je završen 28. avgusta 1996. godine.

Podigao je i spomenik Filipu Višnjiću ispred Gradske biblioteke u Bijeljini, a bio je ktitor crkve Hristovog vaskrsenja u Popovima. Devedesetih je započeo izgradnju Pavlović banke i Slobomir Univerziteta kod Bijeljine.

Po nalogu Tužilaštva BiH, Pavlović je bio uhapšen početkom 2016. godine zbog slučaja Pavlović banka, koji je pokrenut u vezi sa malverzacijama oko dodele kredita Miloradu Dodiku za kupovinu vile na Dedinju u Beogradu, kojim je Dodik pokušao da pokrije porijeklo novca.

Glavna fotografija: Slobodan Pavlović (Printscreen/Kreativna industrija)

Idi na VRH
error: Content is protected !!