Cijela javnost ustala da pomogne Veselinu: Prikupljena sredstva za adaptaciju kuće i školovanje

Svi su željeli da pomognu da Veselin ostvari svoje želje – da dovrši prizemlje kuće koju je njegov otac napravio, kao i da, nakon srednje škole, nastavi školovanje. Sad živi kod strica i njegove porodice, koji su dobili starateljstvo nad njim i koji se trude da mu pruže ljubav i toplinu roditeljskog doma

Nakon što je izašao tekst u “Vijestima” o Nikšićaninu Veselinu Nikiću, šesnaestogodišnjem momku kome su za mjesec dana od posledica korone preminuli majka i devetnaestogodišnja sestra, a bez oca je ostao četiri godine ranije, “na noge” je ustala cijela javnost.

Svi su željeli da pomognu da Veselin ostvari svoje želje – da dovrši prizemlje kuće koju je njegov otac napravio, kao i da, nakon srednje škole, nastavi školovanje. Sad živi kod strica i njegove porodice, koji su dobili starateljstvo nad njim i koji se trude da mu pruže ljubav i toplinu roditeljskog doma.

“Koristimo priliku da ovim putem obavjestimo javnost da su sredstva za adaptaciju kuće, kao i dalje školovanje Veselina Nikića prikupljena. Donator je crnogorska porodica iz Berlina koja želi ostati anonimna”, kazala je Konstantina Vojinović iz NVO “Izvor života”, koja je i pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za Veselina.

Ta NVO je do sada uspješno realizovala brojne humanitarne akcije, a ova je završena za svega nekoliko sati.

Veselin je “Vijestima” kazao da se puno zahvaljuje svima, posebno dobrotvorima iz Berlina, zahvaljujući čijoj pomoći će moći da dovrši započetu kuću, što mu je i bila želja. Kako je kazao, nije očekivao da će mu ta želja brzo biti ispunjena.

Izvor i foto: Svetlana Mandić (“Vijesti”)

Idi na VRH
error: Content is protected !!