Živković: Imamo većinu za smjenu Vlade, DPS kad se uhvati nekog posla on je uspješan

“Nažalost taj sektor (bezbjednost) ne može da garantuje mir i stabilnost građanima. Vidimo kako se ponašaju čelnici ovog sektora. Međusobno ne razgovaraju i svako pokušava da bude gazda. Kad vidimo imenovanja u policiji i ANB-u, kad vidimo kompromitaciju bezbjednosnih službi i bojazan koju izražavaju međunarodni partneri, to dovoljno govori o stanju u tom sektoru”, kazao je Živkovi

Preko dvije trećine vladajuće većine je kazalo da ova Vlada nema podršku. DPS je ozbiljan subjekt i nemojte da sumnjate da kad se uhvatimo određenog posla da će on biti uspješan. Tvrdim da će incijativa za smjenu Vlade imati potrebnu većinu, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković na pres konferenciji te partije povodom 12 mjeseci rada Vlade.

On smatraju da je aktuelna Vlada “potrošila vrijeme građana i da je pogubno djelovala na državu.

Nikola Rakočević (Foto: Printscreen/RTCG)

Istakao je da su loši rezultati najbolje vidljivi u bezbjednosnom sektoru.

“Nažalost taj sektor ne može da garantuje mir i stabilnost građanima. Vidimo kako se ponašaju čelnici ovog sektora. Međusobno ne razgovaraju i svako pokušava da bude gazda. Kad vidimo imenovanja u policiji i ANB-u, kad vidimo kompromitaciju bezbjednosnih službi i bojazan koju izražavaju međunarodni partneri, to dovoljno govori o stanju u tom sektoru”, kazao je Živković.

RAKOČEVIĆ: DPS S OBJE RUKE PODRŽAVA CILJEVE PLANA “EVROPA SAD”, ALI SE NASLANJAMO NA PREPORUKE MMF-A

Nikola Rakočević je kazao da su ekonomski podaci neumoljivi. Istakao je da imamo rekordno zaduženje koje nije transparentno i da je i dalje tajno.

“Imamo porast cijena životnih namirnica, gorivo je poskupljalo, u 2019. godini imali smo 217.000 zaposlenih, a ove godine 145.000. To nas vraća na poziciju iz 2005”, kazao je on, ističući da je ova Vlada rastjerala investitore.

“Ne govorimo ove stvari zbog kritizersva nego da upozorimo građane Crne Gore” kazao je on.

Ističe da ova Vlada mora poći u zaborav.

“Moramo se okupiti oko zajedničke platforme”, kazao je, pišu “Vijesti”.

Istakao je da za cilj “Evropa sad” dižu ruke i povećanja zarade, te da će se za to boriti iz pozicije vlasti.

“DPS sa obje ruke podržava ciljeve plana “Evropa sad” – povećanje zarada, povećanje minimalne zarade, neke aspekte poreske reforme… Međutim, naslanjamo se na preporuke MMF-a koji je kazao da je neophodna analiza kako novim prihodima nadomjestiti nove rashode” ocijenio je Rakočević uz najavu da će DPS “vidjeti što je finalni tekst budžeta” i kako će se vladajuća većina odnijeti prema njemu.

Glavna fotografija: Danijel Živković (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Idi na VRH
error: Content is protected !!