Ibrahimović o ratu u BiH i teškoj sudbini: Sapko je umro u mom prisustvu, otac je citav dan plakao na groblju

“Moj otac je mnogo propatio zbog rata. Svaki dan je dobijao informacije da je stradao neko koga on zna. Pomagao je izbjeglicama i pokušao mene da učini sigurnim. Uvijek me čuvao, a kada je njegova sestra preminula nije mi dozvolio da odem u mrtvačnicu”, dodao je Zlatan

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović u razgovoru za Corriere della Sera govorio je o teškom djetinjstvu, ratu u Bosni i Hercegovini i brojnim drugim privatnim stvarima.

Ibrahimović, koji i dalje nastupa za Milan iako je u petoj deceniji života, govorio je o privatnim stvarima u vrlo zanimljivom intervjuu koji je objavio Corriere della Sera. Novinare je zanimalo da li Ibrahimović vjeruje u Boga.

“Ne. Vjerujem samo u sebe. Čak ni u život poslije smrti. Ovo je život i kada umrete, gotovo je. Ne znam čak da li mi je potrebna sahrana ili samo ukop kada odem”, rekao je Ibrahimović.

Novinari su ga pitali za rat u Bosni i Hercegovini, a o tome je legendarni fudbaler slušao od svog oca.

“Moj otac je mnogo propatio zbog rata. Svaki dan je dobijao informacije da je stradao neko koga on zna. Pomagao je izbjeglicama i pokušao mene da učini sigurnim. Uvijek me čuvao, a kada je njegova sestra preminula nije mi dozvolio da odem u mrtvačnicu”, dodao je Zlatan.

Brat slavnog fudbalera, Sapko, je preminuo od leukemije, a Ibrahimović je otkrio da je sahranjen po muslimanskim običajima, prenosi Klix.ba.

“Moj brat Sapko je preminuo od leukemije. Bio sam tu i prestao je da diše ispred mene. Sahranili smo ga po muslimanskim običajima, a otac tog dana nije pustio ni suzu. Narednog dana je otišao na grob i plakao od jutra do mraka”, ispričao je Ibrahimović.

Napadač Milana je otkrio da je u mladosti bio stidljiv i da zbog toga, kao i zbog “zaljubljenosti u samoga sebe”, dugo nije imao djevojku.

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!