Poginuo prvi pomoćnik ukrajinskog vrhovnog generala: “Dobio je poklon s eksplozivom”

“Teško te je iznenaditi, zato ti poklanjam granate i flašu dobrog viskija”, rekao je Timčenku Čestjakovu. Izvor iz policije je rekao da je očigledno da je Čestjakov to shvatio kao šalu, zato što je kasnije uzeo djecu iz škole i počeo da otvara poklone sa njima

Oficir Genadij Čestjakov, pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnjeg, poginuo je u svojoj kući od eksplozije ručne bombe, rekli su policijski izvori ukrajinskoj agenciji Ukrinform.

Izvori u policiji rekli su za Ukrinform da su granate bile dio “poklon seta” koji je Čestjakovu za rođendan poklonio njegov kolega, pukovnik Timčenko koji je već dao iskaz u kojem je naveo da je sam odlučio da napravi takav poklon tako što je u drvenu kutiju stavio flašu viskija Blek lejbel i šest granata, što su potvrdila tri svedoka.

“Teško te je iznenaditi, zato ti poklanjam granate i flašu dobrog viskija”, rekao je Timčenku Čestjakovu. Izvor iz policije je rekao da je očigledno da je Čestjakov to shvatio kao šalu, zato što je kasnije uzeo djecu iz škole i počeo da otvara poklone sa njima.

“Mislio je da u kutiji nisu borbene granate, već čaše određenog oblika”, rekao je izvor. Kako je ranije prenijela kijevska agencija, u selu Čajki u Kijevskoj oblasti od eksplozije granate poginuo je ukrajinski oficir, a njegov 13-godišnji sin je teško povređen.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji potvrdio je smrt svog pomoćnika. Oficira je na njegov rođendan usmrtio eksploziv koji se nalazio u jednom od poklona, napisao je Zalužnji na svom Telegram kanalu, prenosi Kijev independent.

“Od početka invazije u punom obimu, Genadij mi je bio pouzdan oslonac, potpuno posvetivši svoj život Oružanim snagama Ukrajine i borbi protiv ruske agresije”, rekao je Zalužnji. Supruga Čestjakova je rekla da je njenog muža ubila granata koja se nalazila u poklon kesi koju je donio kući, javila je Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvore u policiji.

Njegov 13-godišnji sin je teško povređen u eksploziji i nalazi se na intenzivnoj nezi, saopštile su vlasti. Iza Čeastjakova su ostali supruga i četvoro djece, prenosi Blic. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!