Urnebesno: Rakun natjerao američke vojnike na bjekstvo, pravili mu “zasjedu” sa bejzbol palicom (VIDEO)

Dvojica najhrabrijih vojnika ušla su u vozilo i pokušali da uhvate rakuna kako bi ga odnijeli na sigurnu lokaciju. Ipak, agresivni rakun nije baš najbolje podnio njihov dolazak pa ih je vrlo brzo natjerao u bijeg, što su mnogi protumačili kao pravi primjer “kontraofanzive”

Vojska SAD prisutna je u brojnim djelovima svijeta i do sada je bila dio nekoliko stotina operacija. Međutim, čini se da nijedna vojna operacija nije stvorila “problem” vojsci SAD kao što je to stvorio rakun koji je vojnike natjerao u bijeg.

Američki magazin “Task & Purpose”, namijenjen za informisanje javnosti o aktivnostima američke vojske, objavio je video koji je vrlo brzo postao popularan na internetu i još jednom pokazao kako se rješavanje naizgled jednostavnog problema može pretvoriti u pravu noćnu moru, prenose Nezavisne.

Video prikazuje grupu američkih vojnika koji pokušavaju iz oklopnog borbenog vozila Stryker istjeraju rakuna koji se, bježeći od njih, sakrio upravo u tom vojnom vozilu.

Međutim, jednostavna “vojna operacija” stvorila je američkim vojnicima veliki problem. S obzirom na prirodno agresivno ponašanje rakuna, vojnici su bili spremni za sve opcije pa se tako na snimku može vidjeti kako jedan od pripadnika američkih vojnih snaga drži bejzbol palicu u slučaju potrebe za “samoodbranom”.

Dvojica najhrabrijih vojnika ušla su u vozilo i pokušali da uhvate rakuna kako bi ga odnijeli na sigurnu lokaciju. Ipak, agresivni rakun nije baš najbolje podnio njihov dolazak pa ih je vrlo brzo natjerao u bijeg, što su mnogi protumačili kao pravi primjer “kontraofanzive”.

Snimak je vrlo brzo postao popularan među stanovnicima SAD-a, a “povlačenje” vojnika izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!