DPS: Jasno se vidi ko upravlja državom – u trenutku kada je cijela Crna Gora blokirana, uz nacionalističke pjesme nazdravljaju pod tuđim zastavama (VIDEO)

Svaki pojedinac koji je istinski posvećen građanskoj ideji, nezavisno od bilo koje pripadnosti, nakon prošle večeri više nikad ne treba imati dilemu da li bilo ko iz aktuelne vlasti dijeli iste ideale. Jer, samo je još jednom jasno potvrđeno da je u pitanju grupa konzervativnih desničara, kleronacionalista, onih koji se bezuspješno žele otrgnuti od svoje nacionalističke prošlosti i, naravno, onih koji im na sve to ćute, saopšteno je iz DPS-a

Demokratska partija socijalista (DPS) oglasila se povodom snimaka sa svečane večere na kojoj je novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ugostio predstavnike vlasti.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Ukoliko je i bilo onih koji su imali dilemu, sinoć su jasno mogli vidjeti ko upravlja ovom državom. Veseli i raspjevani, u trenutku kad je cijela Crna Gora blokirana, jer ovako posvađani i nesposobni nijesu uspjeli ni šest mjeseci nakon formiranja Vlade da donesu budžet. U iću i piću, uz nacionalističke pjesme i istu takvu ikonografiju, nazdravljaju oni koji su državu destabilizovali a od izvršne vlasti napravili jednu komičnu tvorevinu, a sve zahvaljujući svojoj nesposobnosti, neodgovornosti, grabljivosti za funkcijama, ucjenama.

Sabrani pod tuđim zastavama, stojeći pri intonaciji pjesme koja nije himna ni Crne Gore niti bilo koje druge države, rekli su sve o sebi. A oni preostali iz vlasti, koji ćute, tek najbolje govore – i ko su i sa kim su i šta podržavaju. Građani su juče vidjeli ko se želi izdati borcima za sekularno, građansko i evropsko društvo.

Svaki pojedinac koji je istinski posvećen građanskoj ideji, nezavisno od bilo koje pripadnosti, nakon prošle večeri više nikad ne treba imati dilemu da li bilo ko iz aktuelne vlasti dijeli iste ideale. Jer, samo je još jednom jasno potvrđeno da je u pitanju grupa konzervativnih desničara, kleronacionalista, onih koji se bezuspješno žele otrgnuti od svoje nacionalističke prošlosti i, naravno, onih koji im na sve to ćute.

To su oni koji sa građanima ne žele proslaviti ni 21. maj, niti bilo šta što ima veze sa građanskom i savremenom Crnom Gorom. To su oni koji su još jednom jasno poručili da nijesu čuvari Ustava građanske i sekularne države, na čije su čelo došli prošle godine – i već napravili tektonske poremećaje u njenom funkcionisanju.

Neka im i tuđih zastava i nepostojećih himni i prava na ćutnju. Svaki slobodoumni građanin koji se zalaže za evropsku Crnu Goru sada jasno zna ko je ko. A odbrana građanske države, u šta više nema sumnje, proces je koji se sada nameće kao ključni prioritet”.

Večeri su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić, poslanik Demokrata Boris Bogdanović, više poslanika DF-a…

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!