Potresna poruka Ćira Blaževića: Jako sam, jako sam bolestan

Ako uskoro ne budem tamo, a vjerovatno i neću biti, želio bih da iskoristim ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Govorim im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan“, kazao je Blažević

Legendarni hrvatski fudbalski trener Ćiro Blažević otkrio je u intervjuu za slovenački Sporklub da mu je ponovo dijagnostikovan rak.

Kolege iz Slovenije pozvale su Blaževića kako bi razgovarali o predstojećem susretu fudbalera Hrvatske i Slovenije u Splitu, ali su, nažalost, saznali da je legendarni trener teško bolestan.

„Dragi prijatelji, Slovenci. Naša ljubav je bezgranična. Ti voliš mene i ja volim tebe, ali moram ti reći tužnu vest. Jako sam, jako sam bolestan”, otkro je tužnu vijest 86-godišnji stručnjak.

„Ako uskoro ne budem tamo, a vjerovatno i neću biti, želio bih da iskoristim ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Govorim im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan“, kazao je Blažević, prenosi N1.

Foto: Printscreen/N1

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!