Cetinje: Povrijeđeno 60 osoba, od kojih 20 policajaca, četvorica prebačena u bolnicu

U saopštenju se kaže da je šest osoba zatražilo pomoć zbog povreda nastalih kamenicama, dok su dvije osobe zadobile povrede oka

Nakon dvodnevnih sukoba policije i demonstranata koji su bili protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, Hitna pomoć na Cetinju saopštila je da je povrijeđeno 60 osoba, od kojih je 20 policajaca, prenosi FoNet, pozivajući se na podgoričke “Vijesti”.

U Hitnoj medicinskoj pomoći obavljeno je 40 pregleda, dok su 20 osoba pregledale terenske ekipe.

Oko 30 civila se žalilo na iritacije sluznice oka, nosa kao i povrede šake od dimnih bombi, i oni su nakon pregleda pušteni na kućno liječenje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore su imali povrede različitog tipa, a četvorica su prebačena u Opštu bolnicu.

U saopštenju se kaže da je šest osoba zatražilo pomoć zbog povreda nastalih kamenicama, dok su dvije osobe zadobile povrede oka.

KRIVOKAPIĆ: DRŽAVA JE ODBRANJENA

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je, objavom na Twitteru, da odlaganje ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru nije bila opcija ni u jednom trenutku, kako su neki mediji prenijeli, i istakao da je, i pored protivljenja dijela građana tom činu, “država odbranjena”.

“Zahvaljujem se svim hrabrim policajcima, ali i narodu Crne Gore. koji su pomogli da danas svi ovdje proslavimo ovaj veličanstven trenutak”, rekao je Krivokapić, prenosi FoNet.

PRIVEDENO 14 OSOBA, DVOJE UHAPŠENIH

Prema posljednjim podacima, privedeno je 14 osoba, dok su dvije osobe uhapšene, rekla je reporterka Al Jazeere Milica Marinović, izvještavajući sa Cetinja.

Podsjetila je da je među uhapšenima Veselin Veljović, savjetnik predsjednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije Crne Gore.

“On je uhapšen jutros sa još nekoliko osoba. Potpredsjednik crnogorske Vlade zadužen za bezbjednost, Dritan Abazović, ranije je postavio vide osnimak na kojem se vidi sukob Veljovića i dijela Demokratske partije socijalista sa policajcima. Oni su to naznačili kao razlog zbog čega je počeo konflikt sa policijom na Dvorskom trgu. Još se ne zna koje će mu pravne radnje biti stavljene na teret”, rekla je Marinović, prenosi Al Jazeera.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!