“Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato”: Evo gdje je danas djevojčica koja je 1990. pjevala sa Čolom

Prije nekoliko godina ponovo se srela i sa Zdravkom Čolićem koji je bio na turneji po Australiji. Poslije koncerta, Čola je otišao na ručak sa njom i njenim roditeljima, gdje su evocirali uspomene na neka davna vremena

Ivana Legin je bila jedna od najpoznatijih djevojčica nekadašnje Jugoslavije zbog svog “gostovanja” u pjesmi Zdravka Čolića “Čaje šukarije” i uloge Amele u filmu “Kuduz”. Početkom devedesetih, zbog rata, iz Sarajeva se preselila u Melburn, gdje i danas živi.

 

Ivana je danas prelijepa žena u 30-im godinama. Diplomirala je na jednoj australijskoj Akademiji za film i umjetnost i najčešće radi iza kamere. Glumom se bavi amaterski. Prije nekoliko godina ostvarila je ulogu u kratkom filmu “Toll Free”, koji govori o životu bosanske porodice u Australiji, piše portal novi.ba.

Prije nekoliko godina ponovo se srela i sa Zdravkom Čolićem koji je bio na turneji po Australiji. Poslije koncerta, Čola je otišao na ručak sa njom i njenim roditeljima, gdje su evocirali uspomene na neka davna vremena.

U Melburnu živi sa svojim dugogodišnjim partnerom. Odigrala je i nekoliko uloga u filmovima australijske produkcije, ali je njen prvi izbor rad iza kamere. Zaposlena je na televiziji TEN i prvenstveno se bavi izradom reklama, a u slobodno vrijeme piše dječije pjesmice i scenarija za filmove.

Foto: Facebook, Novi.ba

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!