GI “21. maj”: Krivokapić, Bečić i Abazović da budu spremni da preuzmu odgovornost za posljedice svoje mizerne anticrnogorske politike

“Podsjećamo ih samo da je sve što trenutno rade, osim što ljube skute velikosrpskim popovima po Crnoj Gori i izgovaraju podaničke besmislice, na tragu podgrijavanja nacionalne netrpeljivosti i razdora i to putem zloupotrebe državnih položaja i ovlašćenja”, kažu iz GI “21. maj”

Neodgovorne, populističke i servilne izjave i stavovi najviših predstavnika izvršne i parlamentarne vlasti gdje se po svaku cijenu brani ustoličenje Vučićevog episkopa Joanikija u uzurpiranom Cetinjskom manastiru. predstavljaju opasnu i neprihvatljivu provokaciju.

To su poručili iz Građanske inicijative “21.maj”.

Oni su pozvali građane da na Cetinju pruže nenasilan demokratski otpor.

Umjesto da se, kako su kazali, najviši predstavnici vlasti povrate iz klerikalnog bunila i podaništva beogradskoj crkvi i zatraže da se intronizacija Joanikija ne vrši na Cetinju, Krivokapić, Bečić i Abazović guraju Crnu Goru u dodatnu netrpeljivost i razdor.

“Odluči li ova trojka da Joanikija policijski ustoliči na uzurpiranom tronu Svetog Petra Cetinjskog neka bude spremna i da preuzme odgovornost za posljedice svoje mizerne anticrnogorske politike. Podsjećamo ih samo da je sve što trenutno rade, osim što ljube skute velikosrpskim popovima po Crnoj Gori i izgovaraju podaničke besmislice, na tragu podgrijavanja nacionalne netrpeljivosti i razdora i to putem zloupotrebe državnih položaja i ovlašćenja”, kažu iz GI “21. maj”.

Predstavnicima vladajuće većine poručili su “da ne očekuju da će progresivna, prozapadna i patriotska Crna Gora sjeđeti skrštenih ruku i gledati kako se nastavlja skrnavljenje Cetinjskog manastira”.

“Ispada da je malo kleru beogradske crkve što je decenijama uzurpirao najvažniju crnogorsku svetinju već bi i da Vučićevog episkopa lažno ustoliče kao crnogorskog mitropolita. Zato je nedvosmislen, nenasilan i demokratski otpor naš prvorazredni zadatak. Svi na Cetinje”, rekli su iz GI “21.maj”.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!