Koliko iznose plate premijera i ministara

Prvi ministar u crnogorskoj Vladi, njen predsjednik, shodno podacima koje je prijavio krajem marta ove godine, primao je mjesečnu platu od oko 1.800 eura i to je ujedno i najviša plata u izvršnoj vlasti

Prosječna neto plata premijera Zdravka Krivokapića i 11 manistara u Vladi, bez bivšeg ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, iznosila je oko 1.420 eura, pokazuju dostupni podaci Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) iz prvog kvartala ove godine, pišu Dnevne novine.

Prvi ministar u crnogorskoj Vladi, njen predsjednik, shodno podacima koje je prijavio krajem marta ove godine, primao je mjesečnu platu od oko 1.800 eura i to je ujedno i najviša plata u izvršnoj vlasti.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti u zemlji Dritan Abazović, po podacima dostavljenim ASK-u, primao je mjesečno oko 1.330 eura.

Kad je riječ o ministrima, najvišu zaradu imao je prvi čovjek ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je, prema podacima ASK-a, mjesečno prihođovao oko 1.650 eura, prenosi Antena M.

Sa druge strane, najnižu zaradu, prema podacima ASK-a, imao je jedan od najmlađih ministara, ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji je prijavio platu od 1.151 euro.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić krajem marta ove godine ASK-u je prijavio platu od 1.291 euro, koliko je zarađivala i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Gotovo isti iznos plate 1.294 eura prijavila je i ministarka odbrane Olivera Injac, dok je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić prijavila ASK-u platu u iznosu od 1.315 eura.

Plata ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, sudeći po podacima ASK-a, iznosila je 1.340 eura, dok su ministri kapitalnih investicija i unutrašnjih poslova Mladen Bojanić i Sergej Sekulović prijavili platu od 1.445 eura.

Platu od oko 1.460 eura prijavio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, dok je mjesečna zarada, kako se navodi na sajtu ASK -a, ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović iznosila oko 1.570 eura.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!