Đukanović primio Ariela Radovića, južnoameričkog privrednika porijeklom iz Crne Gore i predsjednika Ragbi saveza Crne Gore (VIDEO)

Čestitao je Radoviću na angažmanu u našoj iseljeničkoj zajednici u Argentini i Buenos Airesu, zahvaljujući kojem je uz podršku države napravljen ozbiljan pomak u uspostavljanju kvalitetne veze između Crne Gore i naših iseljenika. “To je obaveza države i Crna Gora će nastaviti odgovorno da vodi računa o svojim ljudima bilo da su ovdje ili daleko, poručio je predsjednik

 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Ariela Radovića, južnoameričkog privrednika porijeklom iz Crne Gore, i predsjednika Ragbi saveza Crne Gore.

Predsjednik je, uz dobrodošlicu, iskazao zadovoljstvo susretom sa gospodinom Radovićem i njegovom djecom, ističući da je posebno lijepo kada se porodica okreće svojim korijenima i zemlji svog porijekla.

Čestitao je Radoviću na angažmanu u našoj iseljeničkoj zajednici u Argentini i Buenos Airesu, zahvaljujući kojem je uz podršku države napravljen ozbiljan pomak u uspostavljanju kvalitetne veze između Crne Gore i naših iseljenika.

“To je obaveza države i Crna Gora će nastaviti odgovorno da vodi računa o svojim ljudima bilo da su ovdje ili daleko, poručio je predsjednik.

On je naglasio da jednako tako iseljenici predstavljaju dobru vezu između Crne Gore i zemlje u kojoj žive, što je potvrđeno i kroz susrete predsjednika sa zvaničnicima zemalja Južne Amerike.

Uz ocjenu da je ponosan na to kako Crnu Goru predstavlja njena iseljenička zajednica, zahvalio je Arielu Radoviću i za njegov angažman u Crnoj Gori u oblasti sporta za koji su naši građani predisponirani i ostvaruju vrhunske rezultate, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik crnogorskog ragbi saveza iz Argentine zahvalio je predsjedniku za prijem ističući da je za njega i cijelu crnogorsku zajednicu u tom dijelu svijeta velika čast susret sa predsjednikom i razmjena mišljenja. On je kazao da je od svog prvog dolaska u Crnu Goru pokušavao da radi za Crnu Goru i njenu promociju u svijetu, ali i na jačanju veza između dvije zemlje. To je bio i razlog što se opredijelio da pomogne razvoju ragbija, sporta kojim se uspješno bavi i u Argentini, ističući da je zainteresovan i za pokretanje drugih djelatnosti u našoj zemlji, ali i animiranje privrednika iz Argentine i Južne Amerike za dolazak i ulaganje u Crnu Goru.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!