Leposavić: Cijenu plaćam samo ja, lično bi mi lakše bilo da od sjutra ne budem službenik Vlade

Leposavić je kazao da je, odgovarajući na pitanje DPS-a, počeo svoje izlaganje da “ne negira zločin u Srebrenici niti na to ima pravo” i da su mu pitanje postavili oni koji svom šefu ne smiju da postave to pitanje. “Ovo pitanje je opasno zato što se postavlja Srbima, a kad Srbi postavljaju takva pitanja govori im se ‘nemojte se vraćati u 90-te”. Naše djelovanje trebalo je da bude osuda postavljanja takvog pitanja”, rekao je Leposavić. Kazao je da je međunarodni ugled Crne Gore, ako je od njega što ostalo poslije 30 godina kriminalne vlasti, počeo da se obnavlja i neće ga ugroziti Vladimir Leposavić

Ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimir Leposavić rekao je u Skupštini da cijenu plaća samo on, a Vlada će opstati.

“Niko neće srušiti ovu vlast i ja sam srećan. A vinovnici ovog događaja iz 1995. godine nikad se neće vratiti na vlast – Game is over”, poručio je Leposavić.

Rekao je da bi mu lično lakše bilo da od sjutra ne bude službenik Vlade.

On je kazao da je srećan što ova vlast neće biti srušena.

Leposavić se osvrnuo na rad svog resora i istakao da su kritike u nekim trenucima više upućivane iz parlamentarne većine, kao i da je bio pod pritiskom.

“Gore od političkog srijeljanja i ubistva su montirana suđenja”, kazao je, prenosi portal Luča.

On je rekao da se, što se tiče Srebrenice, više slažu u osudi tog zločina nego cijela opozicija zajedno.

Leposavić je kazao da ono što je rekao je “učinjeno da prestane”, ali nije imao podršku.

Leposavić je kazao da je, odgovarajući na pitanje DPS-a, počeo svoje izlaganje da “ne negira zločin u Srebrenici niti na to ima pravo” i da su mu pitanje postavili oni koji svom šefu ne smiju da postave to pitanje.

“Ovo pitanje je opasno zato što se postavlja Srbima, a kad Srbi postavljaju takva pitanja govori im se ‘nemojte se vraćati u 90-te”. Naše djelovanje trebalo je da bude osuda postavljanja takvog pitanja”, rekao je Leposavić.

Kazao je da je međunarodni ugled Crne Gore, ako je od njega što ostalo poslije 30 godina kriminalne vlasti, počeo da se obnavlja i neće ga ugroziti Vladimir Leposavić.

Rekao je da je napisao pismo Seržu Bramercu i tu je kritikovao Haški sud, kojeg je i on kritikovao, prenose Vijesti.

“Bramerc je pristao da bude gost Ministarstva, ugostiću ga ja ili neko drugi. Ne dolazi da pričamo o mojoj izjavi, nego o Bukovici, Kaluđerskom lazu, deportaciji izbjeglica, logoru u Morinju, vozu u Štrpcima”, rekao je Leposavić.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!