„Oj Sandžaku, lijepo ti je ime…”: Veliki uspjeh fudbalera Kemala Hota u Njujorku (VIDEO)

„Hvala svima koji su došli da nas podrže. Ovo je veliki uspjeh za našu zajednicu i nadam se da ćemo i u višem ranguu takmičenja bilježiti dobre rezultate“, kazao nam je Haris Šabović, strijelac jedinog pogotka na utakmici sa ekipom Japana

Fudbalski klub Sandžak NYC je, nakon samo četiri godine od osnivanja, stigao do Prve Cosmopolitan lige. To je rezultat zbog kojeg im se ovih dana među našom iseljeničkom zajednicom u Njujorku dive svi istinski ljubitelji fudbala, a naročito je to bilo vidljivo nakon odlučujućeg meča i pobjede u nedjelju, kada je oko 300 navijača slavilo sa fudbalerima.

„Hvala svima koji su došli da nas podrže. Ovo je veliki uspjeh za našu zajednicu i nadam se da ćemo i u višem rangu takmičenja bilježiti dobre rezultate“, kazao nam je Haris Šabović, strijelac jedinog pogotka na utakmici sa ekipom Japana.

PODRŠKA I OD 74-GODIŠNJE VAKE

Bilo je tog dana na utakmici sa Japancima vatrenih navijača. Iako su najbučniji bili Ermin Piksi Dervišević i Feka Redžepagić, u našem fokusu je bila 74-godišnja Vaka Sujković koja je pored same aut-linije bodrila ekipu Sandžaka. Po grimasama na lici i pokretu ruku, vidjelo se da se uživjela u utakmicu.

„Došla sam da gledam Amera Hota. Mog Amera. To je sin od mog sestrića. Dovezla sam njega i njegovu majku. Pogledajte samo kako igra“, ponosno kaže Sujković.

I to sa razlogom. Amer Hot je za Japance bio nepremostiv bedem ispred gola Arslana Dacića. Sve duele je uspješno dobijao.

„On je pravi ‘Kineski zid’ za Japance“, kaže Mede Redžepović.

Među navijačima primijetili smo i članove ekipe Bošnjak United, kluba koji je osnovan prošle godine.

„Sjajni su to momci. Podržavaju jedni druge“, kaže Šeka Kolenović, veliki zaljubljenik u fudbal i čovjek koji uvijek podržava sportiste iz naših krajeva.

Nakon što je Sandžak poveo, advokat Almir Hot je bio siguran da je ovo „riješen slučaj“.

„Japanci nemaju šta da traže. Vidi se da su lošija ekipa“, siguran je bio Hot.

Kako je utakmica odmicala, vidjelo se da je advokat bio u pravu. Sandžaklije su imale nekoliko izglednih šansi, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

MANJI ODMOR, A ONDA PRIPREME

Rožajac Arslan Dacić, golman koji je branio za mnoge ekipe iz Crne Gore i Srbije, od početka osnivanja kluba je na golu Sandžaka.

„Već pet godina sam u SAD. Vjerujem u ovaj projekat koji je pokrenuo Kemal Hot. U našem klubu su izuzetno dobri momci, igraju fudbaleri svih nacija i vjera s našeg područja. Šaljemo poruku da možemo zajedno i da smo kao familija“, kaže nekadašnji golman Ibra, Jedinstva, Berana, Jezera, OFK Bar, Apatina…

Dodaje da je u svojoj karijeri svaki baraž dobio.

„To sam rekao sinoć i Kemu: ‘Nemoj da brineš. Sigurno pobijeđujemo’“.

Kemal Hot je blistao od sreće.

„Ovo su sjajni fudbaleri i još bolji ljudi. Veliki rad stoji iza ovog rezultata. Da bi došli do ovog uspjeha odricali smo se posla i familija, trenirali i kada su bili loše vremenske prilike. Vjerovao sam i vjerujem u moje momke. Hvala svima koji su došli da nas podrže. Očekujemo da će ta podrška od našeg naroda u većem rangu takmičenja biti još veća“, kazao nam je Hot.

Takmičenje u Prvoj Cosmopolitan ligi počinje u septembru .

„Sada slijedi manji odmor, nakon čega ćemo početi sa pripremama. Vjerujem da ćemo spremni dočekati početak takmičenja i da ćemo pokazati da ovaj uspjeh nije slučajan“, kazao nam je nakon utakmice Mesih Čekić, bivši fudbaler Gusinja i Jezera.

Pobjeda se slavila u Astoriji, a nakon toga dio ekipe je obišao i restoran „Čakor“ u Bronksu.

„Oj Sandžaku lijepo ti je ime, prva Cosmopolitan liga za tebe ne gine”, pjevalo se te večeri u restoranu Ismeta Šujaka.

Sead Hodžić

Foto: Fokuspress.com

 

Haris Šabović sjajnim pogodkom lansirao Sandžak NYC u Prvu Cosmopolitan fudbalsku ligu (VIDEO)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!