Crna Gora svrstana među 40 najljepših zemalja na svijetu

Njih je Crna Gora oduševila, pa su se složili s riječima pjesnika Džordža Gordona Bajrona koji ju je opisao kao “najljepši susret zemlje i mora”

Foto: Montenegro.travel

Conde nast traveller, svjetski priznat magazin za putovanja, na svom popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio je Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju.

Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih.

Njih je Crna Gora oduševila, pa su se složili s riječima pjesnika Džordža Gordona Bajrona koji ju je opisao kao “najljepši susret zemlje i mora”.

Foto: Montenegro.travel

Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka “Biogradska gora” i zainteresovane savjetovali da požure i posjete je prije nego svi požele tamo da otputuju, prenosi rtcg.me.

U svom članku, Hrvatsku su opisali kao zemlju “prelijepih pećina, valovitih polja i bijelih pješčanih plaža”.

Slovenija slovi kao zemlja koja “ima svašta za ponuditi” – od Alpa, preko jezera Bled, do “prekrasnih zelenih šuma”.

Osim Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švajcarska, Mauricijus, Španija, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Cipar, Venecuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!