Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske udario poslanika i nazvao ga majmunom (VIDEO)

Dok sam se ja borio iznad glave su mi letjeli avioni NATO-a. Mislio sam hoće li mi njihova bomba pasti na glavu. Ti si tada bio malen, ali bi sada trebao da znaš neke stvari. Nemoj više da donosiš to u Skupštinu inače ćeš završiti kao zastavice, rekao je Lukač

Foto: Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač udario je poslanika NSRS Draška Stanivukovića nakon prepirke oko zastavica NATO-a u sali Skupštine.

Lukač se za vrijeme govora u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, gdje se održava posebna sjednica vezana za Program reformi BiH, obratio Stanivukoviću koji je sa još nekoliko opozicionara u salu Skupštine unio male zastave NATO-a, prenosi Klix.ba.

Zastavice su znak protesta jer Stanivuković smatra da je Dodik potpisom na Program reformi koji je upućen u sjedište NATO-a poništio “vojnu neturalnost RS-a”.

“Dok sam se ja borio iznad glave su mi letjeli avioni NATO-a. Mislio sam hoće li mi njihova bomba pasti na glavu. Ti si tada bio malen, ali bi sada trebao da znaš neke stvari. Nemoj više da donosiš to u Skupštinu inače ćeš završiti kao zastavice”, rekao je Lukač.

Nakon toga je Stanivuković prišao Lukaču u namjeri da dobije objašnjenje kako će završiti.

Lukač je u pravcu Stanivukovića bacio papire, nazvao ga majmuneom, a potom i udario.

Sjednica je nakon ovog incidenta prekinuta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!