Budućnost pala u “Pioniru”, Zvezda ide u Evroligu

Oba tima su nervozno ušla u meč kada je napad u pitanju. Kod Zvezde, Džordan Lojd je promašio četiri vezana šuta, ali su crveno-bijele u igri držali trojkama Kori Volden i Branko Lazić. Odlično je u skoku i u napadu odigrao i Landri Noko koji je donio Zvezdi maksimalnih četiri poena prednosti 15:11, ali je sa druge strane Petar Popović pogodio šut za tri poena i na prvu pauzu se otišlo rezultatom 15:14

Košarkaši Budućnost volija nijesu uspjeli da osvoje titulu u Aba ligi, pošto su u majstorici finala poraženi od Crvene zvezde u Beogradu 67:60.

Zvezda je osvojila peti prsten ABA lige u klupskoj istoriji i izborila plasman u Evroligu.

Oba tima su nervozno ušla u meč kada je napad u pitanju. Kod Zvezde, Džordan Lojd je promašio četiri vezana šuta, ali su crveno-bijele u igri držali trojkama Kori Volden i Branko Lazić. Odlično je u skoku i u napadu odigrao i Landri Noko koji je donio Zvezdi maksimalnih četiri poena prednosti 15:11, ali je sa druge strane Petar Popović pogodio šut za tri poena i na prvu pauzu se otišlo rezultatom 15:14.

I u drugoj dionici vidjeli smo slabiju igru u napadu od obje ekipe. Zvezda je bolje ušla u drugu četvrtinu i poenima Dobrića uspjela da se odlijepi na maksimalnih plus sedam, 22:15. Do kraja poluvremena viđena je rezultatska klackalica, pa je Zvezda na odmor otišla sa prednošću od pet poena, 33:28.

U drugom poluvremenu Lojd je počeo da pogađa i zajedno sa Nokom održava Zvezdu u prednosti.

Da Zvezda ne stekne veću prednost od sedam poena najzaslužniji je Kobs koji je nastavio sa odličnom partijom iz prvog poluvremena. Minut prije kraja treće dionice Budućnost je poenima Kobsa uspjela da se vrati na minus dva i natjera trenera Zvezde Dejana Radonjića da zatraži tajm-aut. Poslije tajm-auta Kuzmić je postigao dva poena i Zvezda je u posljednju dionicu ušla sa prednošću od četiri koša, 53:49.

Na startu posljednje dionice Lojd i Simonović su predvodili Zvezdu ponovo do maksimalnih plus sedam. Do kraja meča vodila se velika borba za svaki koš, pa je tako u posljednjoj  dionici viđeno svega 25 poena.

Zvezda je uspjela da u takvom ritmu zadrži stečenu prednost i trojkom Lojda dođe do pobjede i titule, 67:60, prenosi rtcg.me.

Zvezdu su do titule predvodili Landri Noko sa 17 poena i 12 skokova i Džordan Lojd sa 15 poena i po četiri skoka i asistencije. Ognjen Dobrić je zabilježio 12 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Kod Budućnosti bolji od ostalih bio je Džastin Kobs sa 21 poenom. Zoran Nikolić, Luka Mitrović i Nikola Ivanović postigli su po osam poena.

Foto: aba-liga.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!