Dramatično obraćanje najpoznatijeg TV voditelja u BiH nakon jezive prijetnje: “Bakir i Sebija mi crtaju metu na čelo” (VIDEO)

Iz Face TV-a su potvrdili da je muškarac koji je uhapšen u petak veče došao pred zgradu u kojoj je njihovo sjedište, vikao i prijetio i tražio da se nađe s Hadžifejzovićem kao bi mu “prenio poruku”. Hadžifejzović je iste večeri tokom programa koji je vodio izjavio da strahuje za život i bezbjednost svoje porodice, kao i da zna ko ga proganja. “Bakir i Sebija Izetbegović preko svojih medija, preko svojih botova crtaju metu na čelo – meni. To je toliko opasna igra da sam prinuđen nadležnim tijelima, policiji, tužilaštvu, ali i ambasadama da prijavim tu opasnost po mene i moju porodicu”, kazao je Hadžifejzović

Policija u Sarajevu uhapsila je muškarca koji je nasilno pokušao da upadne u sjedište televizije Face i prijetio njenom vlasniku i novinaru Senadu Hadžifejzoviću, a on je kao  tog zastrašivanja odmah označio Bakira i Sebiju Izetbegović, čelnika vladajuće bošnjačke stranke i njegovu suprugu.

Iz MUP-a Sarajevske županije u subotu su potvrdili da je u petak veče, nakon prijave iz Face TV-a, uhapšen 31-godišnjak koji se tereti za ugrožavanje bezbjednosti.

Uhapšeni je predat županijskom tužiocu koji nastavlja istragu, a portal “Dnevnog avaza” je objavio da je uhapšeni Abdullah Hajdarević.

Iz Face TV-a su potvrdili da je muškarac koji je uhapšen u petak veče došao pred zgradu u kojoj je njihovo sjedište, vikao i prijetio i tražio da se nađe s Hadžifejzovićem kao bi mu “prenio poruku”.

Hadžifejzović je iste večeri tokom programa koji je vodio izjavio da strahuje za život i bezbjednost svoje porodice, kao i da zna ko ga proganja.

“Bakir i Sebija Izetbegović preko svojih medija, preko svojih botova crtaju metu na čelo – meni. To je toliko opasna igra da sam prinuđen nadležnim tijelima, policiji, tužilaštvu, ali i ambasadama da prijavim tu opasnost po mene i moju porodicu”, kazao je Hadžifejzović.

Nagađa se da bi povod za ovaj izgred mogla biti rasprava koja se povela o vjerodostojnosti diploma i medicinskih kvalifikacija Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra u Sarajevu.

Upravo je u intervjuu s Hadžifejzovićem to pitanje otvorio profesor Asim Kurjak kazavši kako se ne sjeća da je Izetbegović kod njega bila na specijalizaciji ili da je doktorirala.

Nakon višednevne rasprave koja je time podstaknuta, Kurjak je naknadno ublažio svoje ocjene kazavši kako na temelju dokumentacije koja mu je poslata prihvata da je mogao biti mentor Serbiji Izetbegović pri izradi doktorske teze koju je obranila na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, ali da u tome nije direktno učestvovao.

Ali, ostalo je otvoreno pitanje poslijediplomskih studija koje je Izetbegović završila u Zagrebu. Kurjak je i dalje ostao pri tvrdnji da ona na studijama koje je on vodio nije ništa položila dok su mediji bliski Stranci demokratske akcije (SDA) objavili kopiju njenog indeksa kojom se to opovrgava, odnosno dokazuje da je ona bila polaznica.

U raspravu se uključila i Sanja Kupešić, zagrebačka lkekarka i bivša profesorica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sa sadašnjom adresom u El Pasu, u SAD-u, koja je takođe medijima u BiH kazala da se ne može sjetiti Sebije Izetbegović kao studentkinje na postdiplomskim studijama.

“Ne sjećam se da je dr Izetbegović bila registrovana polaznica formalne ultrazvučne postdiplomske nastave niti da je kod mene polagala ispit. To je lako provjerljiva činjenica, jer su prisustvo na nastavi i vježbama, koji su uslov za pristupanje ispitu, kao i uspjeh na ispitu evidentirani i lako provjerljivi na Medicinskom fakultetu”, kazala je Kupešić, prenosi Jutarnji list.

Dodala je da sadašnja direktorica Kliničkog centra u Sarajevu nikada nije bila dio naučno-istraživačkog tima u Zagrebu, niti je imala uvid u podatke pacijentkinja liječenih na Odjeljenju ginekologije i porodilišta Klinike “Sveti Duh” koje je mogla koristiti za izradu svojeg magistarskog rada ili doktorske disertacije.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!