Misija trenera i košarkaša – zaustaviti Jokića

Trener Portlanda Teri Stots je u jednom podkastu pričao o tome šta je zadatak njegovih izabranika. “Jokić je predvodnik, sve ide preko njega. On omogućuje sve, da njegovi saigrači igraju bolje, takođe i pogađa, bukvalno radi sve. Njemu je teško parirati. I većina naših defanzivnih priprema ići će kroz različite čeme koje uključuju njega”, kaže Stots

Košarkaše Denvera uskoro očekuje početak plej-of serije protiv ekipe Portlanda.

Prvi meč je na programu u nedjelju, 23. maja, i u taboru Blejzersa čine sve ne bi li našli načina kako da zaustave Nikolu Jokića i drugove.

Srpski centar je i definitivno kandidat broj jedan za titulu MVP sezone i u ekipi Portlanda jako dobro znaju da, ako zaustave njega, imaće šanse da urade nešto u seriji.

Trener Portlanda Teri Stots je u jednom podkastu pričao o tome šta je zadatak njegovih izabranika.

“Jokić je predvodnik, sve ide preko njega. On omogućuje sve, da njegovi saigrači igraju bolje, takođe i pogađa, bukvalno radi sve. Njemu je teško parirati. I većina naših defanzivnih priprema ići će kroz različite šeme koje uključuju njega”, kaže Stots, prenosi b92.net.

Košarkaš Blejzersa Robert Kovington kaže da se Jokić može zaustaviti jedino timski.

“Veoma je dinamičan. Kad ima loptu, može da uradi mnogo različitih stvari. Nije samo na Nurkiću ili Kanteru da ga zaustave. Zavisi od svih nas. Ne možemo ova dva momka da ostavimo izolovane sa njim. Moramo kolektivno, timski da se branimo. Nebitno šta, kada se branimo, ne radi se samo o jednoj osobi. Branimo se zajedno”, kaže Kovington.

U regularnom dijelu sezone, Jusuf Nurkić je bio taj koji je imao zadatak da motri na Jokića.

Nikola je u dva prethodna okršaja sa Blejzersima postigao 31 poen uz 50 odsto šuta na 13 minuta i 37 sekundi kada je Nurkić igrao protiv njega.

I trener Stots je sada svestan da je veliki zadatak upravo na ovom košarkašu.

“Sada imamo Nurkića, a nismo ga imali u toj seriji 2019. To mijenja našu mogućnost da imamo jakog košarkaša na Jokiću. Nurkić i njegove defanzivne sposobnosti u odnosu na Enesa Kantera, to je različito. Sa tog aspekta, nema govora da li će mo biti u stanju da uradimo neke stvari drugačije nego prije dvije godine u odnosu na čuvanje Jokića”, dodao je Stots.

Ipak, svjestan je da ne postoji čarobna formula da se zaustavi bilo koji košarkaš.

“Ne znam postoji li formula za bilo kog velikog igrača. Izazov za nas je u tome što je on više od strijelca. Uz sve, njegove asistencije su jednako opasne kao i njegove šuterske sposobnosti. Dobija loptu u svim pozicijama. U njegovoj igri ima toliko varijacija tako da ne postoji recept da se neutrališe samo jedna stvar kada može da ih uradi tako mnogo”, zaključio je trener Portlanda.

Foto: Printscreen/dylandoesbasketball

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!