Rastoder: Bojim se da je dio rukovodstva URE prihvatio ucjene nekih jačih političkih subjekata

Dio nas iz Političkog savjeta URE smatramo da nam više tamo nije mjesto iz razloga što mi kao osnivači i pisci temeljnog programskih načela URE smatramo da nije ispoštovano sve ono za što smo dogovorili i da sve ono što je bio naš cilj, motiv i program na neki način ne korspondira sa onim što je danas objektivnost politike koja se vodi“, kazao je Rastoder

Profesor Šerbo Rastoder kazao je da cilj, motiv i program Građanskog pokreta URA ne korespondiraju sa onim što je danas objektivnost politike koju ta partija vodi.

On je za TVCG, povodom ostavke u Političkom savjetu, kazao da se boji da je dio rukovodstva URE „prihvatio ucjene nekih jačih političkih subjekata“.

„Dio nas iz Političkog savjeta URE smatramo da nam više tamo nije mjesto iz razloga što mi kao osnivači i pisci temeljnog programskih načela URE smatramo da nije ispoštovano sve ono za što smo dogovorili i da sve ono što je bio naš cilj, motiv i program na neki način ne korspondira sa onim što je danas objektivnost politike koja se vodi“, kazao je Rastoder.

Kazao je da su temeljno zagovarali stav da je prioritet društva da se organizuju novi slobodni izbori i da se u tom smislu vrši hitna reforma zakonodavstva vezano za izbore.

„Mi smo zagovarali ekspertsku vladu, na način da ona zaista bude ekspertska, da mi preuzmemo glavnu odgovornost i kao takvi da diktiramo procese koji će biti bitni za čitavu Crnu Goru. Umjesto toga, bojim se, dio našeg rukovodstva prihvatio je ucjene nekih jačih političkih subjekata i da je u slijeđenju tih ucjena zaboravio ono što su izvorni principi URE“, rekao je Rastoder, prenosi portal Luča.

Osim Rastodera, Politički savjet GP URA napustili su Žarko Rakčević, Blagoje Grahovac, Marko Backović i Šefik Nišić.

Rakčević je agenciji MINA potvrdio tu informaciju, navodeći da je o ostavci u srijedu obavijestio Predsjedništvo i Glavni odbor partije.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!