Drama NBA košarkaša: Avion udario u jato ptica, stradali motori, pilot uspio da sleti (VIDEO)

Tom prilikom nastala je drama i panika u vazduhu, a avion je znatno oštećen. Igrači su bili svjesni šta se događa, čak su i čuli glasnu eksploziju na lijevom motoru i vidjeli bljesak. Pilot je uspio da okrene avion i nakon 25 minuta je sletio na aerodrom u Salt Lejk Sitiju. „Na svu sreću, avion je uspio da sleti. Svi su u šoku, ali su dobro“, rekao je portparol kluba.

Na putu za Memfis, čarter koji je prevozio košarkaše NBA tima Juta Džez naletio je na jato ptica. Stradao je nos aviona, motori, ali uspjeli su da slete.

„Bog je veliki“, objavili su igrači na Twitteru.

Oni su u četvrtak rano ujutro po srednjoevropskom vremenu (dva sata u noći) trebali da igraju utakmicu NBA lige protiv Memfis Grizlisa. Ali, odmah nakon što je kompletna ekipa Jute s igračima i osobljem poletjela, u 13:15 sati po lokalnom vremenu, avion je naletio na jato ptica, prenosi Avaz.

Tom prilikom nastala je drama i panika u vazduhu, a avion je znatno oštećen. Igrači su bili svjesni šta se događa, čak su i čuli glasnu eksploziju na lijevom motoru i vidjeli bljesak.

Pilot je uspio da okrene avion i nakon 25 minuta je sletio na aerodrom u Salt Lejk Sitiju.

„Na svu sreću, avion je uspio da sleti. Svi su u šoku, ali su dobro“, rekao je portparol kluba.

Inače, oko 40 puta na dan avioni širom SAD nalete na jata ptica, najčešće pri polijetanju, i godišnja šteta na avionima zbog toga je veća od 400 miliona dolara, ali samo u izuzetnim slučajevima to prouzrokuje ovako ozbiljne probleme.

Foto: Twitter

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!