Branka Bošnjak: Pokušaji da mi se “crta meta” duboko razočaranje

“O kakvoj izdaji principa on priča… Sigurno to o čemu priča nijesu principi na kojima je nastao Demokratski front, niti je to sadržano u našim programima i dokumentima, pa čak ni u neformalnim dogovorima. Ono što je za mene najvažnije, nikada nijesam izdala i pogazila svoje principe na kojima čvrsto stojim 30 godina, a zbog kojih sam nerijetko, pod bivšim režimom prolazila i ličnu i profesionalnu golgotu, na što sam vrlo ponosna”, navela je Bošnjak

Potpredsjednica Skupštine i poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak kazala je kako je izjava da je ideološki “zastranila” od bilo koga, pa zvao se on i Andrija Mandić, koji je, kako je istakla, njen dugogodišnji kolega i prijatelj, krajnje tendenciozna, neargumentovana i nekorektna.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je na današnjoj pres konferenciji, na pitanje da prokomentariše to što je Bošnjak glasala za Rezoluciju o genocidu Srebrenici, kazao da nije prvi put da “neko pređe na drugu stranu.”

“Ako je neko na tom putu naše principijelnosti, kao što vi pominjete neko ime, posustao, mi mu nismo krivi, niti će biti prvi niti zadnji koji je na tom putu istrajnosti DF-a otpao i odlučio da pređe na stranu onih koji nisu dijelili naša uvjerenja”, rekao je Mandić.

“O kakvoj izdaji principa on priča… Sigurno to o čemu priča nijesu principi na kojima je nastao Demokratski front, niti je to sadržano u našim programima i dokumentima, pa čak ni u neformalnim dogovorima. Ono što je za mene najvažnije, nikada nijesam izdala i pogazila svoje principe na kojima čvrsto stojim 30 godina, a zbog kojih sam nerijetko, pod bivšim režimom prolazila i ličnu i profesionalnu golgotu, na što sam vrlo ponosna”, navela je Bošnjak u izjavi dostavljenoj “Vijestima”.

Naglasila je da amandmani na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koje je sačinila sa kolegama Miodragom Lekićem i predstavnicima Demokrata, a koji su postali sastavni dio teksta Rezolucije, jasno ističu da srpski narod ne može biti genocidan i oštro osuđuju sve zločine na teritoriji bivše Jugoslavije i apeluju da se procesuiraju zločinci i “da se satisfakcija da porodicama žrtava”.

Podsjeća da su presude Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala jasno locirale zločince, a da je i Narodna Skupština Srbije usvojila Rezoluciju u kojoj se osuđuje Srebrenica i kroz Zaključke locirala odgovorne pojedince.

“Uostalom amandmani koje su naknadno, poslije par dana podnijele moje kolege iz DF, a za koje sam ja glasala, u mnogim segmentima identični su našim”, dodaje Bošnjak.

Poručila je da manipulisanje ovom vrlo osjetljivom temom i “pokušaj crtanja mete” njoj koja, kako je kazala, uvijek čvrsto stoji na strani diskriminisanih, i nikad neće učiniti ništa što može poremetiti multietnički sklad, u najmanju ruku duboko razočaranje.

“Zato pozivam sve na razum i mudrost, da nam suživot i očuvanje mira u Crnoj Gori, budu sveti cilj. Sve ostalo je izdaja”, kazala je Bošnjak.

Foto: Branka Bošnjak (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!