Bečić: Dodik je sam sebe proglasio nepoželjnim

U tački 3 se osuđuje “pokušaj pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom i hrvatskom narodu za genocid…“, dok se u tački 8 navodi da se tom rezolucijom “najoštrije osuđuju svi zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije i izražava saosjećanje za sve žrtve kao i za njihove porodice“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić reagovao je na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da oni koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici nisu dobrodošli u bh entitet Republika Srpska porukom da je Dodik “sam sebi saopštio da je nepoželjan“.

Bečić je to napisao na Facebook stranici Demokratske Crne Gore, čiji je predsjednik, uz tekst Rezolucije, na kojem su posebno uokvirene tačke 3 i 8 tog dokumenta, prenosi Tanjug.

U tački 3 se osuđuje “pokušaj pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom i hrvatskom narodu za genocid…“, dok se u tački 8 navodi da se tom rezolucijom “najoštrije osuđuju svi zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije i izražava saosjećanje za sve žrtve kao i za njihove porodice“.

Što se tiče ostalih dijelova Rezolucije, u tački 1 se “najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici”, a u narednoj tački 2 se potvrđuje da se “genocid dogodio na tlu Evrope poslije Drugog svjetskog rata, u kojem je stradalo preko 8.000 bošnjačkih civila”.

Tačkom 4 rezolucije se traži “sankcionisanje negiranja genocida”, a narednom se ukazuje na značaj da “11. jul bude proglašen Danom sjećanja i u Crnoj Gori”.

Dodik je ranije osudio donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu i poručio da u RS-u “nisu dobrodošli“ oni koji su glasali za taj dokument, jer ta njihova odluka predstavlja “direktan udar na RS i srpski narod“.

Rekao je da se Skupština Crne Gore pretvorila u “antisrpsko političko pozorište“, prenosi Al Jazeera.

Foto: Skupstina.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!