Nermin Nikšić: Pozivam crnogorske poslanike koji su glasali za Rezoluciju da budu moji gosti

Republika Srpska je samo jedna od administrativnih jedinica u državi, u rangu drugog entiteta, Brčko Distrikta ili kantona u Federaciji BiH. Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji dolazi iz te administrativne jedinice, niti može niti ima ovlaštenja da bilo kome zabrani ulazak na bilo koji dio teritorije Bosne i Hercegovine, kazao je Nikšić

Predsjednik Socijademokratske partije BiH Nermin Nikšić pozvao je poslanike Skupštine Crne Gore koji su izglasali Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da budu njegovi gosti u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine.

“Mi smo odavno postali zemlja apsurda, pa oni koji sve urade, pa i ukradu da pobijede na izborima, čine sve da pokažu kako im osim velikih privilegija ništa drugo nije bitno. Ja se suzdržavam i nastojim da ono što im želim kazati kažem bez uvreda i pogrdnih riječi”, istakao je Nikšić.

Dodao je da to nije lako nakon izjava kojima se veličaju ratni zločinci i napada na crnogorske parlamentarce.

“Ovim putem koristim priliku da pozovem sve poslanike crnogorskog parlamenta koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da posjete Bosnu i Hercegovinu i da budu naši gosti u Sarajevu, Banjaluci ili bilo kojem drugom dijelu naše domovine. Svojim glasanjem su dokazali da su hrabri ljudi koji su zločin spremni nazvati pravim imenom i distancirati se od njega, za razliku od brojnih domaćih političara koji kukavički bježe od istine kako bi zadržali podjele i antagonizme na kojim njihove politike opstaju”, rekao je Nikšić.

On je pozvao Dodika da “konačno shvati da ne može pobjeći od činjenice da je činovnik Bosne i Hercegovine, od koje prima platu i uživa druge beneficije”.

“Nekada mi izgleda kao da mu je žao što je propustio priliku da stane uz rame onih koji su pravosanažnim presudama Međunarodnog suda pravde osuđeni kada su činili zločine. Zato se sada na sve načine želi svrstati uz njih i falsificirati činjenice”, istakao je Nikšić.

Dodao je da je zbog Dodikovog negiranja pravosnažnih presuda važno da se u BiH donese zakon kojim će se zabraniti negiranje genocida i time onemogući političare da takvim “ispadima” skreću pažnju sa stvarnih životnih problema.

“Mislim da su, ipak, konačno pročitani i da im ovaj put neće proći. Zato još jednom pozivam crnogorske parlamentarce da budu naši i moji gosti, a poruka negatorima genocida i promotorima fašizma je da im rušenje države i odnosa s dobronamjernim susjedima ne može proći – No pasaran!”, rekao je Nikšić.

Foto: Nermin Nikšić (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!