Vučić: Nismo mi priznali Boku, Plav i Gusinje kao nezavisne, a vlast u Podgorici nam je protjerala ambasadora i priznala Kosovo, miješajući se u naše unutrašnje stvari

Pa onda oni kažu: ‘Znaš, Vučiću, mi smo nezavisne države, ne smiješ da se miješaš’. I ko vam smeta?Je l’ vas neko dira? Jesmo li mi priznali Boku, ili Plav i Gusinje kao nezavisne? Pa čekaj, vi se ne miješate u naše stvari, a priznali ste nezavisnost dijelu naše teritorije. Pa ste prvi dan stupanja na vlasti čestitali Kurtiju i protjerali ambasadora zbog izjave o Mojkovačkoj bici. A posle toga nastavili sa istom tom politikom i najavili slanje vaših izaslanika na proslavu Oluje. Pa ste onda donijeli još jednu rezoluciju – o Srebrenici! A Jasenovac i Jadovno? Neću da govorim o Velici i Plavu. Samo su Srbi ti koji su genocidni i to tako treba da bude”, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je juče poslanicima u parlamentu Izvještaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na Kosovu i Metohiji.

Vučić je kazao da su zapadne sile nahuškale male države da priznaju prištinske institucije i da agituju za lažnu državu čim je Srbija podigla glavu i počela da se bori.

Poručio je vlasti u Crnoj Gori da su oni ti koji se miješaju u unutrašnja pitanja jedne suverene zemlje, prenosi portal Borba.

“Pa onda oni kažu: ‘Znaš, Vučiću, mi smo nezavisne države, ne smiješ da se miješaš’. I ko vam smeta?Je l’ vas neko dira? Jesmo li mi priznali Boku, ili Plav i Gusinje kao nezavisne? Pa čekaj, vi se ne miješate u naše stvari, a priznali ste nezavisnost dijelu naše teritorije. Pa ste prvi dan stupanja na vlasti čestitali Kurtiju i protjerali ambasadora zbog izjave o Mojkovačkoj bici. A posle toga nastavili sa istom tom politikom i najavili slanje vaših izaslanika na proslavu Oluje. Pa ste onda donijeli još jednu rezoluciju – o Srebrenici! A Jasenovac i Jadovno? Neću da govorim o Velici i Plavu. Samo su Srbi ti koji su genocidni i to tako treba da bude”, rekao je Vučić i dodao:

“I oni će sa tim nastaviti zato što je jedina Srbija koja im je podobna. Neuspješna Srbija. Srbija propale ekonomije, fabrika sa katancima i lancima. Gradimo mir u regionu, dobre odnose sa svima, ali da im bude jasno – nema više poniženja Srbije, ne interesuje nas vaša nezavisnost. Radite sa njom šta hoćete, ali vam ne damo više na Srbiju”, izjavio je Vučić u srpskom parlamentu.

Foto: Printscreen

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!