Pokrenute peticije da se Džefu Bezosu ne dozvoli povratak iz svemira: Ne želimo ljude poput njega

Više od 36.000 potpisalo je peticiju na Change.org sa naslovom “Ne dozvoliti Džefu Bezosu da se vrati na Zemlju”. “Milijarderi ne treba da postoje… Na Zemlji ili u svemiru, ali ako se odluče za potonje treba da ostanu tamo”, piše u opisu peticije. Neki potpisnici su objasnili svoj razlog priključivanja peticiji, ukazujući da je “puštanje nazad na Zemlju privilegija, a ne pravo” ili da “Zemlja ne želi ljude poput Džefa, Bila (Gejtsa), Ilona (Maska) i drugih takvih milijardera”

Džef Bezos, vlasnik Amazona i osnivač svemirske firme “Blue Origin”, najavio je početkom juna da će njegov brat Mark i on 20. jula ići u svemir raketom “Nju Šepard”, što će biti prvi let kompanije sa ljudskom posadom.

Tri dana nakon Bezosove objave pokrenute su dvije peticije s namjerom da se njegov povratak na Zemlju spriječi. Obje su za svega 10 dana dobile više hiljada potpisa, piše Yahoo news.

Više od 36.000 potpisalo je peticiju na Change.org sa naslovom “Ne dozvoliti Džefu Bezosu da se vrati na Zemlju”, prenosi Avaz.

“Milijarderi ne treba da postoje… Na Zemlji ili u svemiru, ali ako se odluče za potonje treba da ostanu tamo”, piše u opisu peticije.

Neki potpisnici su objasnili svoj razlog priključivanja peticiji, ukazujući da je “puštanje nazad na Zemlju privilegija, a ne pravo” ili da “Zemlja ne želi ljude poput Džefa, Bila (Gejtsa), Ilona (Maska) i drugih takvih milijardera”.

Druga inicijativa, “Peticija da se Džefu Bezosu ne dozvoli povratak na Zemlju”, sakupila je više od 19.700 potpisa.

Pokretač peticije Hose Ortiz rekao je u opisu da je Bezos “zli gospodar okomljen na globalnu dominaciju”.

Sudbina čovječanstva je u vašim rukama”, poručio je on.

Foto: Džef Bezos (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!