Wizz Air od avgusta u Podgorici: Avionska karta do Milana i Minhena za 25 eura

“Uvodi se linija prema Milanu i aerodromu Bergamo utorkom i subotom od 20. avgusta, a prema Minhenu i aerodromu Memingen četvrkom i nedjeljom od 21. avgusta“, rekao je izvršni potpredsjednik kompanije Wizz Air John Stephenson. Cijena karte je od 24,99 eura u jednom pravcu, a avio karte su u prodaji od danas

Mađarska niskotarifna kompanija Wizz Air letjeće od 20. avgusta dva puta sedmično iz Podgorice prema Milanu i Minhenu, po cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu.

Izvršni potpredsjednik kompanije Wizz Air John Stephenson najavio je uspostavljanje dvije nove linije prema Podgorici, počev od 20. avgusta.

“Uvodi se linija prema Milanu i aerodromu Bergamo utorkom i subotom od 20. avgusta, a prema Minhenu i aerodromu Memingen četvrkom i nedjeljom od 21. avgusta“, rekao je Stephenson na zajedničkoj konferenciji za novinare Ministarstva održivog razvoja i turizma, Wizz Aira i Aerodroma Crne Gore.

Cijena karte je, dodao je, od 24,99 eura u jednom pravcu, a avio karte su u prodaji od danas.

“Takođe postoji Discount club, koji broji više od 850 hiljada članova, sa zagarantovanim minimalnim popustom od deset eura za svaki let i uštedom od pet eura na svaku veliku kabinsku torbu“, rekao je Stephenson, prenosi portal CdM.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović kazao je da potpisivanje sporazuma sa Wizz Airom treba da obezbijedi povezivanje Crne Gore sa Bavarskom i Lombardijom.

“Od avgusta imamo cjelogodišnje letove na tim relacijama i siguran sam da će broj turista sa ovih područja biti veći”, naveo je Gvozdenović.

On je podsjetio da Crnu Goru posjeti oko 50 hiljada turista sa njemačkog tržišta, dok se u narednom periodu očekuje ozbiljan progres, odnosno preko 50 odsto više gostiju sa tog prostora.

“Sa italijanskog tržišta smo imali oko 40 hiljada turista, a očekujemo ozbiljan progres ove godine”, dodao je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, jedan od ključnih elemenata takvih projekata je eliminisanje sezonalnosti.

“U narednom periodu očekujemo dalje širenje broja linija sa kojima ćemo biti povezani. Ambicija je da naredne godine dođemo do tri linije, a 2018. godine da se približimo deset linija prema deset evropskih tačaka i obezbijedimo dalje jačanje zapadnoevropskog tržišta”, najavio je Gvozdenović.

On je rekao i da se očekuje jako dobra turistička sezona i progres u odnosu na prošlu, koja je bila najbolja sezona ikada u Crnoj Gori.

“Na tivatskom aerodromu očekujemo više od milion putnika, a na podgoričkom više od 750 hiljada”, dodao je Gvozdenović.

Komercijalni direktor Aerodroma Crne Gore Ivan Kusovac podsjetio je da je to već treća niskobudžetna aviokompanija koja leti ka Crnoj Gori.

“Saradnju sa Ryanairom smo počeli 2013. godine, a od ove godine sarađujemo i sa easyJetom”, rekao je Kusovac.

On je ocijenio da je dolazak Wizz Aira veliki uspjeh za ne tako veliko tržište kakvo je crnogorsko, kao i da će imati veliki značaj za razvoj turizma.

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristian Posa kazao je da su ciljevi Mađarske i Crne Gore pospješivanje ekonomske saradnje, što je posebno naglašeno na ekonomskom komitetu.

“Pomoći ćemo da i dalje ekonomske prilike između dvije države budu što bolje”, dodao je Posa.

Wizz Air je jedan od najvećih avioprevoznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi, osnovan 2004. godine i sa 20 miliona prevezenih putnika.

Aviokompanija ima 22 operativne baze u 12 država, 420 linija u opticaju na 124 destinacije u 39 zemalja.

Wizz Air ima flotu od 67 aviona oznake Airbus i zapošljava oko 2,6 hiljada visokoedukovanog osoblja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!