Bjelopoljci snimili spot o Domu starih: “Kuća si mi druga, vratila se radost, a nestala je tuga” (VIDEO)

“Šta bolje od muzike može da donese radost, da objasni našu ljubav. Muzika daje dušu univerzumu krila mašti i život svemu, a posebno kad je izvode legende poput Zorana Kalezića i Ljubiše Bulatovića. Kad svemu tome dodamo profesionalnost, posvećenost i strpljenje svih učesnika ovog velikog projekta, dobijamo muzičko djelo koje će ostati da svjedoči i daje primjer budućim generacijama kako se u jednoj ustanovi u Bijelom Polju voli i poštuje starost i stari dostojanstveno”, istakao je direktor Doma Dejan Pavićević

Foto: Printscreen

Dom starih u Bijelom Polju snimio je spot za pjesmu „Dome starih“, koju su otpjevali crnogorski pjevač Zoran Kalezić i bjelopoljski kantautor Ljubiša Bulatović.

Spot je snimljen u Domu starih, a u njemu glume korisnici usluga te ustanove, direktor Dejan Pavićević, glumci bjelopoljskog pozorišta…

Spot je promovisan u Centru za kulturu, a Pavićević je kazao da su odlučili da se predstave na način na koji se ni jedna ustanova do sada nije predstavila, a to je muzika.

“Jer šta bolje od muzike može da donese radost, da objasni našu ljubav. Muzika daje dušu univerzumu krila mašti i život svemu, a posebno kad je izvode legende poput Zorana Kalezića i Ljubiše Bulatovića. Kad svemu tome dodamo profesionalnost, posvećenost i strpljenje svih učesnika ovog velikog projekta, dobijamo muzičko djelo koje će ostati da svjedoči i daje primjer budućim generacijama kako se u jednoj ustanovi u Bijelom Polju voli i poštuje starost i stari dostojanstveno”, istakao je Pavićević.

Foto: Printscreen

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević rekao je da ovaj umjetniči poduhvat vjerovatno najbolji način da se prikaže dio onoga što korisnici ove ustanove svakodnevno žive, saopšteno je na zvaničnoj stranici Opštine Bijelo Polje.

“Ovo je prilika da se proaktivnije utiče na rušenje predrasuda koje o ovakvom načinu života imamo. Čestitam direktoru Pavićeviću na inicijativi za uključivanje umjetnosti u život ustanove, našem istaknutom muzičaru i kompozitoru pjesme Dome starih Ljubiši Bulatoviću, kao i estradnom umjetniku Zoranu Kaleziću na autentičnom muzičkom izvođenju pjesme”, rekao je on i dodao da čestita i Željku Đukiću na vizuelnoj produkciji spota.

Direktor Direktorata za dječiju i socijalnu zaštitu Goran Kuševija kazao je da se nada da će ova pjesma i spot, kao i prepoznatljiv kvalitet druženja, usluge i smještaja doprinijeti da u budućnosti Dom starih Bijelo Polje bude prepoznat kao ustanova u kojoj se starima pored stručne podrške pruža, ljubav, njega i dobri međuljudski odnosi.

Foto: Printscreen

Zoran Kalezić je rekao da je ponosan i kao umjenik i kao čovjek jer je dio tima koji je uradio nešto toplo, nesvakidašnje, pogotovo za ove prostore.

“Ova pjesma je bila izazov zato što je to nešo posebno od svega što sam uradio u mojoj karijeri i to će ostati zapaćeno kao jedna fina želja i ideja koja ima i svoj edukativni karakter, rekao je Kalezić.

“Dome starih, dome starih, kuća si mi druga, vratila se radost, a nestala je tuga”, je refren pjesme za koju je tekst napisao Ljubiša Bulatović, a aranžman uradio Predrag Nedeljković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!