GI “21. maj”: Čim aktuelna vlada bude smijenjena biće raskinut ugovor sa Elektroprivredom Srbije

„Zato ne čudi što je prije par dana rukovodstvo EPCG ‘odmrznulo’ Ugovor o zajedničkom finansiranju radova iz 1992. godine, a u cilju izgradnje HE ‘Komarnica’, po kojem Elektroprivreda Srbije učestvuje u troškovima projekta u iznosu od 49 odsto. Umjesto da se ovaj ugovor, koji je odražavao tadašnji marionetski položaj Crne Gore u dvočlanoj federaciji sa Srbijom, raskine i pronađu nova rješenja primjerena aktuelnim potencijalima EPCG i crnogorskim interesima, svjedoci smo namjere da se HE ‘Komarnica’ podredi Vučićevom nacionalističkom pohodu na Crnu Goru“, piše u saopštenju koje su potpisali Miodrag Živković, Rade Bojović i Ljubomir Filipović

Opšte je poznato da se politika Demokratskog fronta odavno svela na služenje i podilaženje interesima Srbije, odnosno interesima Vučićevog autoritarnog i nacionalističkog režima, saopštrno je iz Građanske inicijative (GI) „21. maj“.

To je, kako je saopšteno “u politici očigledno godinama, dok otkako su kadrovi DF-a zauzeli dio položaja u privredi sve više se manifestuje spremnost DF-a da vitalne crnogorske ekonomske resurse podrede beogradskim hegemonističkim interesima”.

„Zato ne čudi što je prije par dana rukovodstvo EPCG ‘odmrznulo’ Ugovor o zajedničkom finansiranju radova iz 1992. godine, a u cilju izgradnje HE ‘Komarnica’, po kojem Elektroprivreda Srbije učestvuje u troškovima projekta u iznosu od 49 odsto. Umjesto da se ovaj ugovor, koji je odražavao tadašnji marionetski položaj Crne Gore u dvočlanoj federaciji sa Srbijom, raskine i pronađu nova rješenja primjerena aktuelnim potencijalima EPCG i crnogorskim interesima, svjedoci smo namjere da se HE ‘Komarnica’ podredi Vučićevom nacionalističkom pohodu na Crnu Goru“, piše u saopštenju koje su potpisali Miodrag Živković, Rade Bojović i Ljubomir Filipović.

Dodaje se da je “reanimacijom ovog ugovora DF, ovoga puta u liku svog predsjednika Odbora direktora EPCG, još jednom je pokazao u kojoj mjeri je spreman da od Crne Gore napravi tuđu prćiju”

“Ovo je čak postalo jasno i premijeru Krivokapiću koji je, čim je pokazao minimum ličnog integriteta, postao veleizdajnik politike koja ga je dovela na vlast u sopstvenoj državi. Ovom prilikom želimo samo istaći da će i ovaj providni ugovor, čim aktuelna vlada bude smijenjena, biti raskinut kao primjer štetnog pravnog akta koji je suprotan nacionalnim i ekonomskim interesima Crne Gore“, kazali su iz GI „21. maj“.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!